Familjen, med mamma Reyhane Rezayi, pappa Hussein Ibrahimi och fyra barn, kom till Hultsfred från Afghanistan 2015. Med tiden har de hunnit rota sig och fått många vänner, Mehdi spelar fotboll i IF Hebe och han liksom systrarna Nazenin och Sima utbildar sig på gymnasiet medan lillebror Hadi går i årskurs fyra på Lindblomskolan

– Min dröm är att bli hotellchef, men nu när vi måste flytta finns inte mitt program hotell- och turism i den nya kommunen, säger NazeninIbrahimi och brorsans inriktning på industriprogrammet finns inte heller. Det känns jätteoroligt att inte veta någonting, hur det ska bli med allt.

Familjen fick uppehållstillstånd i december. Det var förstås stor lättnad och glädje efter att ha väntat i tre år.

Artikelbild

| Sima Ibrahimi, Mehdi Ibrahimi och Nazenin Ibrahimi känner stor oro över att behöva lämna Hultsfred sedan familjen kommunplacerats i Orust.

– Vi blev jätteglada. Våra vänner och grannar kom för att fira med oss. Vi har många vänner här i Hultsfred och jag trivs jättebra i skolan, säger Mehdi.

Men nu tvingas de lämna allt, sedan de kommunplacerats i Mollösund med cirka 250 invånare i Orust kommun.

Läs mer: Tror att familjen får det bättre i Orust

– Vi är jätteoroliga och ledsna, särskilt över att behöva avbryta våra utbildningar. Kommunen säger bara att "så är reglerna", säger Mehdi.

Artikelbild

| Mehdi Ibrahim stöttas av hela sitt fotbollslag i IF Hebe. "Han har utvecklats något enormt som spelare", säger hans tränare Jan Johansson, som djupt beklagar beslutet att flytta familjen till Mollösund, Orust.

Reyhane har en tanke, som egentligen gör henne ont.

– Vi håller på och letar efter bostad. Mamma tänker att vi tre äldsta syskon kan bo kvar i Hultsfred tills vi studerat klart. Vi vill inte lämna allt, men vi vet inte om det löser sig, säger Nazenin.