Fiore Floristdesign har på bara några år vuxit ur sina lokaler och Klara Kågefors har länge sneglat på grannlokalen, som stått tom i några år sedan den tidigare caférörelsen lades ner. Nu är det dags för premiäröppning av nya blomsterbutiken, som får breddat sortiment.

– Blommor och växter har blivit en allt viktigare del av heminredning och intresset för inredning överlag har exploderat. Nu har jag mer än dubbelt så stor butiksyta och kan ta in ett sortiment som kompletterar det jag redan haft och exponera det.

Men det finns ju redan en del butiker som säljer heminredning i Vimmerby?

Artikelbild

| Dubbelt så stor butiksyta. Nu öppnar Klara Kågefors i nya lokaler.

– Absolut, men var och en har sin egen profil. Jag kör min nisch och kommer att satsa på exempelvis färdiga dukningar med köksinredning och serviser som förhoppningsvis kan inspirera.

Under hösten kommer Klara Kågefors också att öppna webshop.

– Det finns både för- och nackdelar att driva butik i en mindre stad. Fördelen är att man kommer nära kunderna, jag vet i princip vad mina stammisar vill ha i fredagsbuketten innan de sagt något. Nackdelen är att underlaget är begränsat.

De nya lokalerna ger företaget möjligheter att fortsätta växa och utvecklas, hoppas Klara Kågefors.

Artikelbild

| Vidgar konceptet med inredning.

– Min ambition är absolut att stanna kvar i Vimmerby, det är ju här jag vill bo. Butiken är mitt varumärke och även om jag kommer att hålla på med mitt tävlande och hoppas på fler floristuppdrag vill jag att butiken i Vimmerby ska vara min utgångspunkt.

Renoveringen av lokalerna påbörjades i juni och totalt får Klara Kågefors drygt 100 kvadratmeter, varav 80 kvadratmeter butiksyta.

– I förra lokalen hade jag runt 35 kvadrat butiksyta, så det är förstås en stor skillnad. Det känns jättebra. Vad som kommer att hända i de gamla lokalerna återstår att se, jag har inga planer på att använda båda.