Pumpen drabbades – av översvämning

Nöjespalatset Pumpen drabbades av översvämning på tisdagskvällen. Michael Nilsson i styrelsen för Gullringen Nöje AB var en av sex personer som fanns på plats för att ta hand om vattnet innan Räddningstjänsten kom.

Pumpen i Södra vi. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Pumpen i Södra vi. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Foto: Janne Strömsten

Södra vi2018-08-15 12:30

LÄS MER: Han hade 90 cm vatten i garaget: "Allt har bara flutit omkring."

– Det blev översvämning i vår källardel, som hyrs ut till några grabbar som har sina bilar där. De upptäckte att det rann från backen ner i källaren. Vi öste upp en vall för att stoppa vattenflödet och fick hål på brunnar. När Räddningstjänsten kom hade vi fått stopp på vattnet. Det tog nog två timmar, sedan var det i stort sett torrt.

Hur mycket vatten hade ni i källaren?

– Svårt att säga, det är ganska stor lutning, runt brunnarna var det nog uppemot 40 cm, vid hörnen kanske 5-10 cm.

Michael Nilsson är ändå tacksam vattnet inte ställde till någon större skada.

– Det verkar inte ha blivit så mycket. Det är ett band som repar i källaren, men deras instrument stod högt upp på ett podium och på bilarna gick vattnet bara upp på däcken.

LÄS MER: Här spolades hela vägen bort.

Marcuz Isaksson är också en av många fastighetsägare i Södra Vi, som fick merjobb på grund av ovädret.

– Först tömde jag regnmätaren på 60 mm, sedan 30 och idag var det 5 mm, så uppemot 100 mm har vi ju fått. Jag stod i köket och såg att det var sjö på gräsmattan. Då slog det mig att jag måste kolla källaren. Det räckte att ta första steget i källartrappen.. Det kom upp vatten ur alla golvbrunnar, skor flöt omkring och det var nog 15 cm vatten på källargolvet. Jag ringde 112 direkt och de hade ju en del att ta hand om, så vi började själva ösa ut vatten med spann. Nu är det bara att ringa försäkringsbolag och ta tag i sanering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!