Stjärnans medverkan i derbyt är osäker

Allt talar för att Västervik Speedway för andra matchen i rad kommer att köra riders replacemant för Jason Doyle. Även Anders Thomsen, som var aktuell inför derbyt, missar mötet med Dackarna. "Han har bett om att få vara ledig", säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Jason Doyle.

Jason Doyle.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-09-07 15:10

I segermatchen mot Masarna körde Västervik riders replacement för Jason Doyle och i dagsläget talar det mesta för att Västervik kommer göra likadant i tisdagens derby mot Dackarna i Målilla.

– Det är ingen garanti att Jason kommer. Han känner sig fortfarande inte 100 procent frisk och det är inte optimalt för honom att resa i nuläget. Det lutar åt att vi kommer att köra riders replacement för Jason, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Dansken Anders Thomsen var aktuell inför derbyt, men i förra veckan fick han beskedet att han har fått wild card till helgens GP-tävlingar i Gorzow. Därmed kommer han inte finnas med.

– Han har bett att få vara ledig den här veckan eftersom det är så viktiga tävlingar för honom på hans polska hemmabana. Det här ett speciellt år och vi har blivit väldigt hårt drabbade. Polska Ekstraliga har mycket tuffare regler jämfört med Liga 1 när det gäller tester för covid-19, berättar Morgan.

Västervik kommer med två raka segrar i bagaget inför derbyt.

– Vi har en bra känsla i laget. Vi kunde slå Masarna när vi körde riders replacement, men det gäller att vi får stopp på deras toppar, säger Morgan Andersson.

Sporten direktrapporterar derbyt på www.vimmerbytidning.se med start klockan 18.45 på tisdag.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!