Panelen: Så slutar speedwayrysaren

Dackarna mot Västervik. Det är upplagt för en rysare i ett förväntat klassiskt möte mellan rivalerna. Vi har pejlat läget inför semifinalen med några speedwaykännare.

Vi kollat läget med 5 speedwaykännare inför det heta semifinalmötet mellan Dackarna och Västervik.

Vi kollat läget med 5 speedwaykännare inför det heta semifinalmötet mellan Dackarna och Västervik.

Foto: Kollage

Speedway2021-09-28 16:39

Vi ställde följande frågor:

1) Hur tror du att semfinalmötet mellan Dackarna och Västervik slutar?

2) Vilka förare kliver fram och avgör?

Stefan Lind:

1) – Jag tror att det kommer att bli tufft för Dackarna, tyvärr. Västervik har lite vassare toppar och det kommer att avgöra. Dackarna behöver köra jämnt och kanske vinna med fyra poäng i Målilla. Då har man en liten chans i returen i Västervik.

2) – Artem Laguta, Fredrik Lindgren och Bartosz Smektala ser riktigt vassa ut för dagen och blir nog tungan på vågen i mötet som jag ser som den moraliska finalen. Ska Dackarna vinna måste Maciej Janowski kliva fram.

undefined
Stefan Lind ser Västervik som favoriter i mötet med Dackarna.

Linda Södergren:

1) – Det känns som att Dackarna slår lite ur underläge, men det kan vara bra. Vinner de bara hemma ikväll så tror jag att de kan ta hem det, men det kommer att bli så jämnt.

2) – Det gäller att Doyle, Woffinden och Thorssell kör lika bra som de brukar och framförallt att Janowski får det att fungera.

Mikael Karlsson:

1) – Oj, det är en jätteöppen historia. Det är två oerhört bra lag och det känns nästan omöjligt att tippa. Dackarna har kanske en liten fördel av sin hemmabana just ikväll, men samtidigt så är förarna i båda lagen starka på alla typer av banor. 

2) – I Dackarna så förväntar man sig att Janowski, Woffinden och Doyle ska kliva fram. I Västervik så är det Laguta och Lindgren. Men jag tror att de kommer ta ut varandra lite, så den andra halvan av lagen blir viktiga. Förare som Thorssell och Rasmus Jensen i Dackarna och Przedpelski och neråt i Västervik kan bli avgörande.

undefined
Speedwayprofilen Mikael Karlsson tror att GP-stjärnorna kan ta ut varandra och att "resten" kan fälla avgörandet.

Lotta Gustafsson: 

1) – Jag tror och hoppas att Dackarna tar det. Det känns som att det är dags att de går till final igen. Men man vet aldrig... Det kommer att bli riktigt tufft, speciellt i returen i Västervik.

2) – Janowski tror jag på. Jag hoppas att han kommer igång ordentligt. Sen så tror jag att Jason Doyle också kommer bli avgörande, precis som Jacob Thorssell.

Thomas Lindblom: 

1) – Blir en ofantligt jämn match, om matcherna kan genomföras som planerat. Tror att det kommer avgöras i sista heaten i den sista matchen. Om det inte blir som planerat, kan förutsättningarna helt förändras. Bägge lagen har förare som verkligen är i form. Tai Woffinden och Maciej Janowski körde starkt i den polska finalen i söndags – och i Västervik är både Artem Laguta och Fredrik Lindgren starka. Känslan är att det är liten, liten fördel Dackarna.

2) – Mitt tips är att Woffinden kliver fram i Dackarna och att det kommer bli Lindgren som bär Västervik i semin. I Dackarna tror jag Thorssell kan bli en joker och i Västervik Przedelpski.

* Sporten direktrapporterar från tisdagkvällens semifinal på Skrotfrag Arena. Följ oss från klockan 18:45 på www.vimmerbytidning.se!

Linda Södergren tror på ett jämnt möte som Dackarna tar hem till slut.
Linda Södergren tror på ett jämnt möte som Dackarna tar hem till slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!