Nu ska mycket till för Dackarna ska fixa semi

Vi kan konstatera att Dackarna har en lång väg att vandra för att nå semi. Det står klart sedan laget fått se sig besegrat med hela 53-36 mot Indianerna i Kumla. Redan på onsdag är det kvartsfinalretur.

Indianerna dominerade på hemmaplan

Indianerna dominerade på hemmaplan

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-09-22 21:05

Nä, det här var verkligen inte Dackarnas kväll på Glottra Skog Arena. 

Ett taggat Indianlag vann med stora siffror. Förutom det oavgjorda första heatet, var hemmalaget i förarsätet matchen igenom. Dackarna hade inte mycket med sig den här aftonen. När laget hade drömläge att hämta ifatt underläget med 14–10 i det femte heatet – och med speedkulan Jonas Jeppesen utesluten – hann inte Hans Andersen fram i tid i omstarten. Han nollade istället. Nu vann Ludvig Lindgren före Frederik Jakobsen och utökade ledningen. I det sjunde heatet uteslöts även Jacob Thorssell, vilket Indianerna utnyttjade på allra bästa sätt då de tog en ny femetta. 

Trots en del toppningar var Dackarna inte nära att rubba formstarka Indianerna. Inför de tre nomineringsheaten ledde laget med 42–29 och hade redan där och då i praktiken säkrat segern i det första mötet. 

I heat 13 väckte Målillalaget liv i matchen, då Dackarna tog kvällens första femetta genom Hans Andersen och Oliver Berntzon. Glädjen blev kortvarig. I de två avslutande heaten visade Indianerna klass och vann dubbelt. 

Till slut blev det 53–36 till Kumlalaget. 

Som ni förstår väntar en mycket tuff uppgift för Dackarna i onsdagens retur i Målilla. Det ska mycket till för att hämta in 17 (!) poäng. 

I Dackarna gjorde Pawel Przedpelski en bra comeback och körde in tvåsiffrigt. I ett betydligt jämnare Indianerna var det flera förare som imponerade. Inte minst då Jonas Jeppesen, Niels-Kristian Iversen och Pontus Aspgren.

Poäng Indianerna: Niels-Kristian Iversen 13, Pontus Aspgren 12, Jonas Jeppesen 11, Max Fricke 8, Ludvig Lindgren 5, Joel Andersson 4. 

Poängen Dackarna: Pawel Przedpelski 10, Jacob Thorssell 9, Oliver Berntzon 9, Frederik Jakobsen 4, Hans Andersen 4. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!