Kaptenen visade vägen: "Mycket kvar att göra"

Efter en svacka i Gislaved förra veckan visade Dackarnas lagkapten Jacob Thorssell att han är tillbaka i full form. 12+2 var bäst av alla hemmaförare när Lejonen besegrades med 56–34. "Vi har inte vunnit något än. Det är mycket kvar att göra", sa han.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen hade all anledning att le efter den klara segern för Dackarna hemma mot Lejonen.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen hade all anledning att le efter den klara segern för Dackarna hemma mot Lejonen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-21 21:28

Det var en glad och lättad Jacob Thorssell som samlade sitt lag och tog en gruppbild med mobilen efter Dackarnas storseger mot Lejonen på tisdagskvällen. Bildtexten till hans spontana "groupiebild" hade kunnat vara nåt i stil med matchvinnaren och de andra som tog poäng för Dackarna, men Thorssell är ödmjukare än så.

– Det gick bra ikväll för mig, men det var många andra som var med och bidrog och det behövs i ett slutspel, sa Thorssell som bara tappade en poäng under kvällen och då var matchen redan avgjord.

Kaptenens magkänsla inför returen mot Lejonen var god, men han var långt ifrån säker på att det skulle gå vägen. Dessutom osäker på sin egen form.

– Jag hade ingen bra kväll i Gislaved och kan inte förklara vad det berodde på. Jag körde på samma hoj ikväll och har tagit stadigt med poäng hela säsongen på den också.

På tisdagskvällen i Målilla fick han en bra start med en "femetta" i par med Rasmus Jensen direkt. I nionde heatet satte duon lite av spiken i kistan med en "femetta" till som betydde 35–19.

Dackarnas seger med 56–34 blev klarare än väntat på förhand. En bidragande orsak till det var teknikstrul för Oliver Berntzon.

– Jag hade problem med kopplingsvajern i mitt andra heat och blev utesluten. Sedan funkade inte tädningen vid startlinjen till det tredje så jag fick köra in i tejpen. Sådant strul har vi såklart inte råd med mot ett så bra lag som Dackarna, sa Oliver Berntzon.

Thorssells Dackarna fick därmed en ganska vilsam resa till slut fram mot platsen i semifinal. Lagkaptenen gladdes även åt att se Ricky Kling köra in 5+1 på fyra heat under kvällen.

– Han kör på en av mina hojar. Det var självklart för mig att lösa det åt honom då det hjälper laget i slutänden. Kan Ricky bidra med mellan två och fyra poäng i matcherna framöver kommer det att bli guld värt.

Nästa steg mot det där SM-guldet för Dackarna blir ett semifinalsderby mot Västervik. Ett lag som Thorssell har stor respekt för.

– Jag hade helst mött dem i en final då jag tycker att de är vår starkaste utmanare. Vi körde oavgjort med dem hemma i premiären och fick stryk mot dem borta sen i serien, men då var inte jag med. Det kommer bli tufft, men jag ser oss som favoriter ändå.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen
Jacob Thorssell och Rasmus Jensen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!