Dackarna sopade rent mot Smederna: "Jättestarkt"

Ett styrkebesked. Det var Dackarnas triumf borta mot Smederna med 48-42 på tisdagen. "Det är verkligen jättestarkt. Det är inte många lag som åker upp tilll Eskilstuna och slår dem", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk med Daniel Bewley och Rasmus Jensen.

Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk med Daniel Bewley och Rasmus Jensen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-06-13 21:23

Efter att Dackarna besegrat Smederna hemma förra veckan med 46–44 hade de en betydligt tuffare uppgift framför sig i returen i Eskilstuna.

Dackarna visade ändå tidigt att de hade något stort på gång. När de dessutom hade lite tur i fjärde heatet där Kacper Woryna fick stopp i ledning så Andzejs Lebedevs och Filip Hjelmland kunde ta en "femetta", så var de i ledning med 15-9.

– Det är bara att tacka och ta emot i sådana lägen. Det behövs lite tur för att vinna en så svår match, sa Teurnberg.

Han fick se sitt lag hålla i och snarare dryga ut. Efter tio heat var Dackarnas försprång åtta poäng. Den enda Smedföraren som kunde ge gästerna en match var egentligen Robert Lambert som gjorde några enastående heat.

Det stora segergreppet kopplade Dackarna i tolfte heatet där Daniel Bewley och Maciej Janowski briljerade. Deras femetta betydde ledning med 41–31 med tre heat kvar.

Segern säkrades definitivt i 14:e heatet där Daniel Bewley övertgade på nytt och fixade 3-3 som krävdes.

– Jag gjorde ett taktiskt drag där och särade på Bewlet och Janowski i nomeneringsheaten. Det blev rätt när Bewley vann där, sa Teurnberg som när Sporten når honom redan har satt sig i bilen för färd hem mot Hultsfred.

– Även om det var en väldigt skön och stark seger så är det inte läge för något firande. Det är fullt fokus på nästa match mot Piraterna hemma på tisdag,

Dackarna har nu fyra raka segrar efter att ha inlett tveksamt med två förluster.

Vad beror vändningen på?

– Vi har en homogen grupp där sex av förarna har kört alla matcher. Den kontinuiteten är precis vad som behövs för att skapa ett framgångsrikt lag. Vi har många förare som är med och bidrar. Det är skönt att veta om någon har en sämre dag finns alltid en annan som kliver in och gör jobbet.

Daniel Bewley blev bästa poängplockare för Dackarna följd av Maciej Janowski och Rasmus Jensen.

Poängen:

Smederna: Robert Lambert 13, Kacper Woryna 10, Jaimon Lidsey 7, Joel Andersson 5, Michael Jepsen Jensen 3, Maksym Drabik 2, Philip Hellström Bängs 2.

Dackarna: Daniel Bewley 12, Maciej Janowski 11, Rasmus Jensen 11, Andzejs Lebedevs 7, Filip Hjelmland 5, Ludvig Lindgren 2, Sammy Van Dyck 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!