Finalplatsen gjorde Lindgren historisk

GP-tävling i Målilla och Fredrik Lindgren visade sig återigen vara en lyckad kombination. Genom att komma trea i finalen blev han förste förare någonsin att ta fyrapallplatser totalt i Målillas GP-tävling.

Fredrik Lindgren körde sin vana trogen bra i Målilla. För fjärde gången i följd lyckades han placera sig på prispallen genom att komma trea i finalen.

Fredrik Lindgren körde sin vana trogen bra i Målilla. För fjärde gången i följd lyckades han placera sig på prispallen genom att komma trea i finalen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-14 23:40

För två år sedan segrade Lindgren i Målilla och på lördagskvällen blev det en ny pallplats sedan han slutat trea bakom GP-ledaren Bartosz Zmarzlik och GP-tvåan Artem Laguta.

Därmed har Fredrik fått kliva upp på prispallen vid fyra tillfällen när det har arrangerats GP-tävling i Målilla. Det har ingen annan förare lyckats med tidigare.

– Det var roligt att höra. Det visar att jag gillar att köra inför hemmapubliken, säger Västervik Speedways Fredrik Lindgren.

Fredrik gjorde en riktigt bra grundtävling och var näst bäst sedan han kört in 13 av 15 möjlig poäng.

– Jag gjorde en mycket bra tävling som jag är nöjd med, men jag hade gärna hade velat vinna. 

I semifinalen fick han se sig bli besegrad av Jason Doyle efter en stenhård kamp under fyra varv.

– Det var riktig hård racing av båda förarna, men det just från båda förarna. Han gick vinnande ur striden den här gången. Är det något som jag är missnöjd med så är det att jag inte lyckades vinna det heatet. Det hade gett mig ett bättre startspår i finalen.

I finalen blev Smektala och Laguta en för övermäktig uppgift.

– De har varit i en klass för sig, både Bartosz Smektala och Artem Laguta. Nu hade Zmarzlik lite problem fram till semifinalen den här gången. Sedan visade han varför han är tvåfaldig världsmästare, säger Fredrik.

I sammandraget befäste Fredrik sin tredje plats i och med att avståndet till Emil Sajfutdinov utökades till fem poäng. Till Laguta som innehar andra plats i GP-serien skiljer det 22 poäng och ytterligare tre poäng till ledaren av GP-serien, Smektala.

Artem Laguta svarade för en stark grundtävling i och med att han körde in 14 av 15 möjliga poäng.

– Självklart är jag glad eftersom jag återigen kommer på prispallen. Banan var väldigt svårkörd efter regnet, men banpersonalen gjorde ett bra jobb, säger Artem Laguta.

Sedan fick han se sig besegrad i både semifinalen och finalen av Bartosz Zmarzlik. Därmed utökade den regerande världsmästaren ledningen i GP-serien till tre poäng före Laguta med fyra deltävlingar kvar.

– Vi tar en tävling i taget och räknar varje poäng. Sedan får vi hur det ser ut efter sista deltävlingen i Torun, säger Artem Laguta.

Svenskarna Oliver Berntzon och Pontus Aspgren tog fem poäng respektive fyra poäng och det räckte inte till någon semifinal.

Fredrik Lindgren firar sin tredjeplats i Målillas GP som innebar att han blev historisk som förste förare att ta fyra pallplatser i just Målilla.
Fredrik Lindgren firar sin tredjeplats i Målillas GP som innebar att han blev historisk som förste förare att ta fyra pallplatser i just Målilla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!