Doyle efter debuten mot Dackarna: "Var lite konstigt"

Stor guldmakare 2021 för Dackarna. Nu Ă€r han tillbaka i Sverige igen – för att försöka slĂ„ ut sitt gamla lag. Men Jason Doyle fick konstatera att hans Indianerna inte rĂ€ckte till hela vĂ€gen i det första kvartsfinalmötet. "Det var lite konstigt, faktiskt", sĂ€ger vĂ€rldsstjĂ€rnan efter sin debut i Indianernas dress.

VÀrldsstjÀrnan Jason Doyle gjorde sin debut för Indianerna, mot sitt gamla lag Dackarna.

VÀrldsstjÀrnan Jason Doyle gjorde sin debut för Indianerna, mot sitt gamla lag Dackarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-08-30 21:36

Australiensaren Jason Doyle behöver knappast nĂ„gon nĂ€rmare presentation. Den förre vĂ€rldsmĂ€staren var med och bĂ€rgade det sĂ„ efterlĂ€ngtade guldet för Dackarna förra Ă„ret och var en av de stora hjĂ€ltarna. 

Nu Ă€r verkligheten en annan. I mĂ„ndags presenterades han för Kumla Indianerna, vilket kom som en överraskning för mĂ„nga. Redan pĂ„ tisdagen var det dags för honom att kliva rakt in i hetluften, mot sitt gamla lag. 

– Jag har inte varit hĂ€r alls det hĂ€r Ă„ret och det var lite svĂ„rt att hitta rĂ€tt instĂ€llningar pĂ„ cykeln till en början, förklarar Doyle nĂ€r Sporten tar ett snack med honom vid depĂ„n pĂ„ Glottra Skog Arena. 

Det mĂ€rktes inte av sĂ€rskilt mycket, i synnerhet inte i hans första heat. DĂ„ tog han en övertygande heatseger, framför Dackarnas Nicolai Klindt och Rasmus Jensen. Doyle fortsatte att köra bra och kunde till slut rĂ€kna hem 11+3 poĂ€ng. Matchen, dĂ„? Jo, den vanns av Dackarna (41–49).

– Det var tufft... David (Bellego) fick inte riktigt den starten han ville och sen blev han bortplockad. Vi hade ett bra snack innan matchen och försökte hjĂ€lpa varandra att hitta rĂ€tt, sĂ€ger Jason Doyle, som var glad över att vara tillbaka i Sverige.

– Det var lite konstigt, faktiskt, men det Ă€r alltid trevligt att komma tillbaka till Sverige. Det Ă€r en annan atmosfĂ€r och stĂ€mning hĂ€r, som pĂ„minner en del om England. Men ja, det kĂ€ndes okej, Ă€ven om det inte blev det resultatet man hade hoppats pĂ„ i sin debut i Kumla.

Om en vecka vÀntar retur i MÄlilla. För Doyle Àr det bara en sak som gÀller dÄ:

– Jag tror att vi vinner i MĂ„lilla och jag vet att deras förare tror det kommer bli tufft, för vi kommer Ă„ka dit och göra allt.

Vad blir nyckeln för att ni ska kunna hÀmta upp underlÀget?

– Vinna heat, helt enkelt. Vi mĂ„ste jobba som ett lag. Jag hade det som min hemmarena förra Ă„ret och vet vilka instĂ€llningar jag behöver. Sen ska vi försöka göra vĂ„rt bĂ€sta och se hur lĂ„ngt det rĂ€cker.

PÄ tal om det... Hur ser du pÄ att komma tillbaka till din gamla hemmarena?

– Det kommer bli annorlunda, haha, speciellt efter att ha vunnit guld med Dackarna förra Ă„ret. Mikael Teurnberg Ă€r en god vĂ€n till mig och det Ă€r alltid tufft att tĂ€vla mot sina vĂ€nner. Samtidigt vet vi att det hĂ€r Ă€r ett jobb och nu mĂ„ste vi Ă„ka dit, göra vĂ„rt jobb och försöka slĂ„ dem.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!