Dackarna vann – stjĂ€rnorna levererade

Under tisdagskvÀllen kom Dackarnas första bortaseger den hÀr sÀsongen.

Maciej Janowski var en av hjÀltarna i Dackarnas första bortaseger.

Maciej Janowski var en av hjÀltarna i Dackarnas första bortaseger.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-06-19 20:55

NĂ€r Dackarna och Masarna möttes för en vecka sedan var det klasskillnad. DĂ„ vann MĂ„lilla-laget med 56–34.

Som vÀntat var det betydligare jÀmnare i tisdagens returmöte i Avesta.

Masarna, som inte vann ett enda heat i MĂ„lilla, skaffade sig ett tidigt övertag genom en femetta i heat tre. Linus Sundström körde om bĂ„de Patryk Dudek och Oliver Berntzon pĂ„ en av rakstrĂ€ckorna – och tog en dubbelseger tillsammans med Tai Woffinden.

I det fjĂ€rde heatet var Masarna pĂ„ god vĂ€g att utöka sin ledning. DĂ„ visade Maciej Janowski varför han Ă€r en av vĂ€rldens bĂ€sta speedwayförare. Trots ett svĂ„rt lĂ€ge tog han sig förbi Przemyslaw Pawlicki och "rĂ€ddade" 3–3. DĂ€refter tog Dackarna en viktig 4–2-seger. Patryk Dudek vann heatet och Pawel Przedpelski kom trea. I det lĂ€get var stĂ€llningen 19–17 till Masarna.

I det sjunde heatet vĂ€nde matchen över till Dackarnas fördel. Oliver Berntzon fick en perfekt start och vann före klubbkompisen Patryk Dudek. SĂ„ledes 5–1 i heatet och 22–20 i matchen till bortalaget.

Joel Kling hade en tung kvĂ€ll och blev utan poĂ€ng. Men Dacke-talangens körning i heat Ă„tta lovar gott. Han hade en tuff kamp med formstarke Tai Woffinden och lyckades ta sig förbi. Men till slut var det britten som vann den duellen. Det innebar 4–2 i heatet och utjĂ€mnat pĂ„ resultattavlan (24–24).

Före pausvilan gjorde Dackarna ett ryck. Det blev 4–2 i det nionde heatet (Greg Hancock vann) och i det tionde fixade Maciej Janowski och Pawel Przedpelski en femetta. DĂ€rmed hade Dackarna en sexpoĂ€ngsledning (33–27) inför avslutningen.

I det elfte heatet bjöds publiken pĂ„ stor dramatik. Oliver Berntzon och Linus Sundström turades om att ha ledningen. Till slut blev det för tajt – och Berntzon körde omkull. Efter en minut kom domarens beslut: Oliver Berntzon blev utesluten. I omstarten vann Masarna med 4–2 och nĂ€rmade sig i protokollet.

Med tanke pĂ„ de tidigare bortamatcherna i Ă„r, dĂ€r Dackarna tappat segern i slutet, kan man misstĂ€nka att det spred sig en viss oro hos lagledaren Peter Karlsson och hans förare. Men nej – det hĂ€r var Dackarnas kvĂ€ll. Segern sĂ€krades i det 14:e heatet nĂ€r Greg Hancock tog tre poĂ€ng.

Matchen slutade 49–41 till Dackarna.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om