Dackarna klart för SM-final efter suverän insats

Darrigt, nervöst och ett Västervik i vinnarspåret? Asch. Glöm det där. Dackarna satte ner foten direkt i semireturen. Janowski flög fram och scenförändringen från i tisdags var total. Dackarna gjorde en enorm match och säkrade finalbiljetten redan i det tolfte heatet i returen.

Dackeduon Maciej Janowski och Tai Woffinden visad storform i semireturen mot Västervik. Här är de på väg mot en femetta.

Dackeduon Maciej Janowski och Tai Woffinden visad storform i semireturen mot Västervik. Här är de på väg mot en femetta.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-09-29 20:23

Maciej Janowski hade en tung kväll i Målilla i tisdags och tog bara fyra poäng på hela kvällen. I returen i Västervik öppnade han urstarkt direkt i det första heatet, när han vann det i kamp med Bartosz Smektala. Tai Woffinden tog enpoängaren och Dackarna gick därmed upp i ledning med 4–2 omedelbart. Samma siffror blev det i kvällens andra heat, när Jacob Thorssell tog tre poäng framför Fredrik Lindgren. 

Det var en start som hette duga. Många trodde nog att det skulle bli precis tvärtom. Känslan efter matchen i Målilla och Dackeseger med "blott" fyra pinnar, var att Västervik hade en liten fördel med tanke på lagets styrka på hemmaarenan den här säsongen. 

Istället var det nog så att Västerviks självförtroende fick sig en liten knäck i matchinledningen – och tvärtom då såklart för Dackarna. 

Det var ett heltänt Målilla, anfört av inte minst då Janowski, som närmast flög fram på Hejla Arena. 

Västerviks lagledare Morgan Andersson försökte plocka fram vartenda ess ur rockärmen för att få till en scenförändring. Det toppades och toppades, men det var i det närmaste fruktlöst. Dackarna var helt enkelt klassen bättre. 

Faktum är att det dröjde ända till det åttonde heatet innan Västervik nådde poängövervikt i ett heat. 

Då hade Dackarna ledningen med åtta poäng i matchen och tolv poängs försprång totalt. 

Ett par heat senare var det avgjort när Jensen och Woffinden fixade en femetta. 

Matchen slutade med bortaseger för Dackarna (41–49) och en totalseger med 96–84.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!