Stina Nilsson efter framgången: "Väldigt kul"

Stina Nilsson tangerade sitt bästa internationella resultat hittills som skidskytt när hon kom på 22:a plats i sprintloppet i IBU-cupen i slovakiska Osrblie. –Det känns väldigt kul och jag lär mig mer och mer hela tiden om den här sporten. Jag trivs väldigt bra där jag är just nu, säger hon till TT

Stina Nilsson åkte snabbt, men sköt sämre i IBU-cupen i Slovakien. Arkivbild.

Skidskytte2021-02-13 16:01

Stina Nilsson hade bäst åktid av alla åkare i startfältet. Men en bom i liggande och tre bom i stående krävde fyra straffrundor och då blev marginalen upp till segrande tyskan Vanessa Voigt 1 minut och 30 sekunder.

– Jag tyckte det gick bra i ligg, men det tyckte gick riktigt dåligt på vallen i ståskyttet. Jag måste göra ett bättre jobb där, säger Stina Nilsson.

Hennes bästa resultat sedan tidigare var en 22:a plats i tyska Arber i januari, nu tangerade hon den placeringen.

Hon känner att hon lärt sig mycket den senaste tiden.

– Det handlar inte bara om form, utan det handlar om att jag lär mig hur jag ska hantera vapnet och hur jag ska tackla banorna, säger hon.

– Det känns väldigt kul och jag lär mig mer och mer hela tiden om den här sporten. Jag trivs väldigt bra där jag är just nu, säger hon.

IBU-cupen är nivån under världscupen där världseliten tävlar. Tävlingen i Slovakien, samtidigt som VM pågår i Slovenien, var den sjunde som Stina Nilsson gör internationellt i sin nya karriär som skidskytt.

Hon körde också två lopp i EM i Polen för några veckor sedan där hon slutade 38:e och 42:a.