Landslagstränaren: "Stolt och imponerad"

Stolt och imponerad, men också väldigt glad över Sebastian Samuelssons VM-silver i jaktstarten. Dessutom nöjd över taktiken till upploppet. –Att han körde brutalt förbi Bø – det var häftigt, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Sebastian Samuelsson efter VM-silvret i jaktstarten.

Sebastian Samuelsson efter VM-silvret i jaktstarten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2021-02-14 14:41

Efter axelskadan i Antholz fick Johannes Lukas lägga sig på operationsbordet – och tvingades sedan stanna hemma från skidskytte-VM i Slovenien.

Från hemmets soffa i Tyskland har arbetet fortsatt som vanligt.

Inför herrarnas jaktstart var taktiken för Sebastian Samuelsson given.

– Vi hade pratat om två olika varianter; en att han skulle ligga först på sista backen och en – om han inte skulle orka trycka på ordentligt – att vänta till näst sista kurvan för att sedan kunna mata hela vägen, säger Lukas.

Samuelsson valde det senare.

Trots ett kort upplopp i Pokljuka räckte sträckan för att knäcka norrmannen Johannes Thingnes Bø – och säkra VM-silvret.

– Han körde brutalt förbi Bø – det var häftigt, säger Lukas.

– Jag är riktig stolt och imponerad över hans insats. Han gör exakt det som vi hade pratat om innan; att han måste göra sitt eget lopp och inte fokusera på vad de andra gör. Sedan att tro på sin styrka. Det är enormt hur han klarade skjuta fyra nollor och sedan upploppet… Att ta hem silvret är riktigt stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!