Nya padelprojektet växer fram: "Ligger bra till"

Linda Carlssons projekt Videslätt Padel börjar ta form på allvar, men det kommer att dröja tills framåt sommaren innan anläggningen står klar för spel.

Byggnaden som ska inrymma Videslätts padelanläggning börjar ta form.

Byggnaden som ska inrymma Videslätts padelanläggning börjar ta form.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2021-03-30 16:00

När Linda Carlsson gick ut med sina planer på att bygga en padelanläggning hemma på tomten på Videslätt utanför Vimmerby i slutet av oktober ifjol var tanken att den skulle stå klar i april. Så blev det dock inte riktigt.

– Den prognosen var lite väl optimistisk. Den här typen av projekt har en tendens att dra ut på tiden så jag tycker ändå att vi ligger bra till, säger Linda Carlsson.

I dagsläget är grundarbetet gjort och själva byggnaden börjar ta form. Det man slås av med den är den väl tilltagna takhöjden.

– En vanlig hall har sju eller möjligtvis åtta meter i takhöjd, men här kommer det att bli tio meter. Det vill mycket till för att en lobb ska gå i taket då, säger Linda Carlsson.

undefined
Linda Carlssons padelprojekt är något fördröjt, men hon är ändå nöjd med hur man ligger till.

En annan sak som blir speciell med anläggningen är ett en av de två banorna blir något mindre och är avsedd för singelspel en mot en, jämfört med en traditionell dubbelbana där man spelar två mot två.

– Jag har inte testat att spela på en sådan bana själv, men har pratat med folk som gjort det och fått klart för mig att spelet blir mycket mer hårt fysiskt krävande på en singelbana.

Bygget av anläggningen fortgår där omklädningsrum, en vedeldad bastu samt en bana för militärträning ingår och planen är att banorna ska monteras i maj.

– Det blir nästa orosmoment om banorna kan levereras i tid. Flyter allt på som det är tänkt är förhoppningen att vi kan öppna framåt juni, säger Linda Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!