Wigley om målen och VIK-uppgifterna: "Fullt fokus här"

Han uppges vara klar för allsvenska Västerviks IK till nästa säsong. Men borta mot Dalen visade Mattias Wigley att hans fokus i nuläget helt och hållet ligger på Vimmerby Hockey. "Det gäller att spela klart den här säsongen och försöka ta Vimmerby upp i Allsvenskan", säger tvåmålsskytten.

Mathias Wigley gjorde två mål och stod för en framspelning när Vimmerby vann mot Dalen.

Mathias Wigley gjorde två mål och stod för en framspelning när Vimmerby vann mot Dalen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-02-17 22:02

Det blev en ny seger i Allettan för Vimmerby Hockey – och nya mål för centern Mattias Wigley. När HC Dalen besegrades på bortais under onsdagen tryckte centern in två mål och är numera VH:s bästa målskytt. 

Det första var ett patenterat mål i powerplay och innebar att VH återtog ledningen efter att Dalen hämtat upp ett 2–0-underläge i den andra perioden. 

– En perfekt passning av "Jagge" (Jakob Karlsson), så det var bara att trycka dit den, säger Wigley om sitt mål. 

Hans andra för kvällen kom i den tredje perioden och hade sina likheter med det första. Den här gången var det Jonas Nyman som stod för framspelningen i spel fem mot fem. Och när Johan Schreiber sedan tryckte in 2–5 kändes saken klar. Slutresultatet skrevs till 3–6.

– Det är kul att målskyttet sprids ut lite. Vi har fått det att lossna efter att ha jobbat hårt på det, säger Mattias Wigley. 

Vad tycker du annars om er insats?

– Första fem minuterna hade vi några halvdana byten, men vi kom in i det mer och mer. Sen känns det ganska säkert, förutom i början av den andra perioden när vi ger bort två mål. 

Wigley, som även hade en assist i matchen, var VH:s bästa spelare på onsdagen när laget tog sjunde raka segern. Dagen innan, på tisdagen, kom uppgifter om att han är klar för spel i allsvenska Västerviks IK till nästa säsong. När vi träffar honom i Smedjehovs katakomber efter segern mot Dalen är han fåordig om uppgifterna.

– Nej, jag har inget mer att säga än det som har sagts. Det är inget som är klart och det gäller att spela klart den här säsongen och försöka ta Vimmerby upp i Allsvenskan. Jag tycker att vi har potential för det. Fullt fokus är här och nu, säger Wigley.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!