Vimmerby Hockey Àr tillbaka pÄ vinnarspÄret

Förlustsviten Ă€r bruten. Under söndagen tog Vimmerby en övertygande seger med 4–1 borta mot Hanhals.

Seger. Jakob Karlsson stod för ett av mÄlen nÀr Vimmerby Hockey slog Hanhals.

Ishockey2020-10-18 18:11

1–2 mot Troja Ljungby, 2–5 mot Karlskrona och 1–2 mot Nybro. Det var ingen rolig resultatrad Vimmerby hade i ryggen nĂ€r de gick in i mötet med Hanhals. Men det syntes inte alls pĂ„ isen.

Efter en jĂ€mn inledning tog Vimmerby ledningen i mitten av första perioden. Det var Anton Carlsson som spelade fram Mattias Wigley mitt framför mĂ„l. Centern tvekade inte och tryckte sĂ€kert in 1–0.

Sedan dröjde det inte lĂ€nge innan ledningen utökades. Det gick faktiskt bara 28 sekunder innan Gustav Jansson gjorde 2–0 pĂ„ passning frĂ„n Jakob Karlsson. Sedan fortsatte VH trycka pĂ„ resten av den första perioden. Hanhals sĂ„g helt lamslagna ut och hade svĂ„rt att komma in i anfallszon. Men nĂ„gra fler mĂ„l blev det inte i första perioden.

Vimmerbys fina spel fortsatte in i andra perioden, som pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt liknade den första. För Ă€ven denna gĂ„ng gjorde Vimmerby mĂ„l i mitten av perioden. Och Ă€ven denna gĂ„ng gjorde de ytterligare ett mĂ„l direkt efter.

Nu var det först Jakob Karlsson som rev till sig pucken framför mĂ„l och satte dit 3–0. Sedan gled Todd Winder in frĂ„n kanten och placerade in en backhand intill stolpen.

Tredje perioden blev inte sĂ€rskilt spĂ€nnande. BĂ„da lagen gick ner lite i tempo. Det var jĂ€mnt spelmĂ€ssigt och chanser fanns för fler mĂ„l. Det blev ocksĂ„ ett mĂ„l till. Hanhals reducerade till 1–4 med ungefĂ€r fem minuter kvar. NĂ€rmare Ă€n sĂ„ kom inte hemmalaget och matchen slutade 4–1 till Vimmerby.

Matchfakta

Hanhals IF-Vimmerby Hockey 1–4 (0–2, 0–2, 1–0)

Skotten: 34–36 (10–12, 10–10, 14–14)

MĂ„len: 0–1 (11:38) Mattias Wigley (Anton Carlsson, Jonas Nyman), 0–2 (12:06) Gustav Jansson (Jakob Karlsson, Oscar Gustafsson), 0–3 (28:13, PP) Jakob Karlsson (Oskar Carlsson, Gustav Jansson), 0–4 (29:03) Todd Winder (Ludvig VĂ€nnström), 1–4 (54:51) Erik Hansson (Filip Persson, MĂ„ns KrĂ€mer).

Utvisningsminuter: 4–4.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!