VH-tränaren efter sköna segern: "Behövs inte mer än så"

Inte den mest välspelade matchen. VH-tränaren Staffan Lundh fokuserade knappast på det efter 2–0-segern hemma mot Skövde. "Det viktigaste är att ta tre poäng, vilket vi gör", säger han bestämt.

Isac Andersson har här precis avgjort matchen mot Skövde och jublar med lagkamraterna.

Isac Andersson har här precis avgjort matchen mot Skövde och jublar med lagkamraterna.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-02-06 19:22

Ett mål i powerplay och ett mål i tom kasse i slutminuten. Det räckte för att Vimmerby Hockey skulle vinna söndagens viktiga Allettan-match mot jumbon Skövde IK. 

– Ett krigande i försvarszon, framför allt. Sen gör vi ett mål i powerplay och ett i tom kasse. Ibland behöver man inte mer än så, menar VH-tränaren Staffan Lundh efter vinsten.

– Det var skönt med tre poäng. Det är poäng det handlar om där ute, fortsätter han.

Skövde hade sina farligheter under matchen och kunde mycket väl spräckt sin nolla. VH inledde matchen starkt men trycktes tillbaka en del, framför allt i den andra och tredje perioden.

– Skövde spelar en frejdig, bra hockey men har kanske ännu svårare än oss att göra mål, säger Lundh.

Vilka problem skapade Skövde för er rent spelmässigt?

– De hade en väldig rörelse på spelet och flyttade sig runt i zonen på många olika sätt. Det gjorde att vi fick lite svårare i positionsspelet och vi fick liksom inte fast dem i överbelastningarna. De kom in, vände ifrån mycket och fick oss ur position ibland. 

Tatu Kokkola gjorde VH:s första mål efter 18 minuter. Då hade hemmalaget haft ett långt anfall i powerplay och tröttat ut motståndarna. När läget dök upp för Kokkola skickade han in pucken från nära håll. 

Och som VH-tränaren tidigare nämnde: "Ibland behövs inte mer än så". 

Isac Andersson såg ändå till att lugna ned publiken i hallen med en dryg minut kvar, när han skickade in 2–0 i tom bur efter en Skövde-anstorming.

– Det finns detaljer vi kan göra bättre. Men allt handlar i slutändan om att vinna och kriga för poängen. Så är det i varje match, menar Lundh.

Tränaren lyfte fram målvakten Robin Christoffersson, som var strålande i målet, och öppnade för att ge honom ännu mer förtroende. Under hela säsongen har han och Gustav Bågenvik fått dela på förstarollen, något som nu kan vara på väg att förändras.

Har ni funderat på att ge någon av målvakterna en tydligare förstaroll?

– Det har vi tänkt. Men jag har inget svar på det just nu. Vi har i alla fall en liten sån tanke. Å andra sidan har ingen av dem riktigt tagit stafettpinnen helt och hållet tidigare. Båda har gjort det bra, men ingen har riktigt stuckit ifrån. Nu har de fått växeldra en del och båda har spelat bra. I slutändan tror jag ändå att det är bra om vi kikar på att ge någon av dem extra förtroende och se om det kan ge någon effekt, menar Staffan Lundh.

Vimmerby–Skövde 2–0

Första perioden: 1–0 (18:15) Tatu Kokkola (Spel 5/4, Todd Winder, Anton Carlsson).

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2–0 (58:51) Isac Andersson (Christian Lindberg, Robin Christoffersson).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!