Lindgren om framtiden: "Helt öppet"

Stanna i VH? Eller ta chansen i Hockeyallsvenskan? Det Àr frÄgan för Oskar Lindgren efter sin rekordsÀsong. "Jag trivs vÀldigt bra i Vimmerby, men samtidigt vill jag spela sÄ högt upp som möjligt", sÀger han.

Oskar Lindgren har varit en av Vimmerby Hockeys klart bÀsta spelare den hÀr sÀsongen.

Oskar Lindgren har varit en av Vimmerby Hockeys klart bÀsta spelare den hÀr sÀsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-30 17:00

Sporten nÄr Oskar Lindgren samma dag som kvalserien till Hockeyallsvenskan drar igÄng. Det sitter fortfarande kvar som en tagg i hjÀrtat pÄ backen att VH inte fick chansen att spela dÀr.

– Den vĂ€rsta besvikelsen över förlusten i den avgörande matchen mot Nybro har lagt sig. Det kommer Ă€ndĂ„ kĂ€nnas surt en lĂ„ng tid framöver att vi inte fick chansen att gĂ„ hela vĂ€gen, sĂ€ger Lindgren som Ă€ndĂ„ kan trösta sig med att han sjĂ€lv gjort en rekordsĂ€song.

Backen var Vimmerby Hockeys genomgÄende bÀsta spelare under sÀsongen och visade dessutom upp en helt ny sida som mÄlgörare och poÀngmakare. Totalt landade han pÄ 12 mÄl och 18 assist pÄ 41 matcher.

– Jag har fĂ„tt mycket förtroende och tagit för mig nĂ€r vi spelat ett spel med aktiva backar. DĂ€rför har det blivit fler mĂ„l och assist av mig Ă€n tidigare.

Oskars Lindgrens framfart pÄ isen kan knappast ha gÄtt klubbar högre upp i seriesystemet förbi. Nu Àr frÄgan om den blivande 26-Äringen Àr redo för spel i Hockeyallsvenskan igen eller om han blir kvar i VH.

– Det Ă€r helt öppet Ă€n sĂ„ lĂ€nge. Det Ă€r klart att jag vill spela pĂ„ en sĂ„ hög nivĂ„ som möjligt. Samtidigt trivs jag vĂ€ldigt bra med hockeyn och livet i Vimmerby i stort. Jag vĂ€ntar och ser om det kommer nĂ„gra erbjudanden att ta stĂ€llning till.

Hur lÀnge blir du kvar i Vimmerby?

– Jag börjar jobba heltid nĂ€sta vecka och ska göra det fram till juli. Sedan fĂ„r vi se.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!