Sylvegård fick sin revansch: "Åker för att vinna"

Revansch. Och ett gyllene läge inför sista omgången. Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård hade inte mycket att anmärka på efter segern med 6–0 hemma mot Köping. "Nu vill jag att vi åker och möter KRIF på söndag och går för segern och visar att vi verkligen är bästa laget i serien", sa han.

Oskar Lindgren signalerar för 2-0 mot Köping.

Oskar Lindgren signalerar för 2-0 mot Köping.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-23 09:37

Det är upplagt för seriefinal på söndag. För att KRIF ska ta sig förbi Vimmerby och lägga beslag på förstaplatsen krävs dock ett smärre mirakel på is. För när Vimmerby vann med 6–0 mot Köping samtidigt som KRIF besegrade Forshaga med 4–1 så innebär det att VH har tre poäng och 13 plusmål att gå på.

– Okej att vi har ett försprång och KRIF behöver vinna med sju puckar för att gå förbi. Att vinna en serie på bättre plusmål känns inte särskilt lockande. Jag vill att vi åker dit och går för seger och visar att vi är seriens bästa lag. 

Inför onsdagens match mot Köping var Sylvegård tydlig med att han var ute efter revansch för den snöpliga förlusten med 2–1 senast lagen möttes. Den fick han nu. Med råge dessutom.

– Vi gick in med full fart från start och hade 3–0 efter fem minuter. Sedan var det väldigt skönt att vi var konsekventa i vårt spel och fortsatte jobba och nöta på hela vägen. Det är precis den attityden vi behöver ta med oss in i ett slutspel.

Robin Christoffersson fick hålla nollan för andra matchen i rad.

– Han gör det bra liksom hela försvaret. Vi släpper inte till så många chanser. Framåt ser vi till att utnyttja våra lägen och där bidrar förstås Jakob Karlsson och Eddie Levin lite extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!