”Surt och tråkigt att åka på ett sånt sätt”

Äventyret i junior-VM i Kanada tog slut redan i kvartsfinalen för Juniorkronorna och Emil Andrae då man föll mot Finland med 3—2 på söndagskvällen.

Emil Andrae och det svenska juniorlandslaget åkte ur VM i kvartsfinalen mot Finland.

Emil Andrae och det svenska juniorlandslaget åkte ur VM i kvartsfinalen mot Finland.

Foto: Andy Devlin

Ishockey2021-01-03 13:00

Efter 20 spelade minuter såg det dock positivt ut. Sverige hade stuckit ifrån till en 2—0-ledning efter fina mål från Lucas Raymond och Elmer Söderblom.

— Vi gjorde en grym förstaperiod med bra energi och ledde välförtjänt, säger Emil Andrae.

Sverige ledde fortsatt efter två perioder men det målmässiga övertaget var krympt till ett mål och det spelmässiga övertaget var borta.

— I andra tappar vi energin, självförtroendet och lugnet och släpper till för många chanser som gör att Finland kommer in i matchen, menar Andrae.

I den tredje perioden vände Finland på matchen och satte matchavgörande 3—2 med mindre än 30 sekunder kvar på matchen.

— Jäkligt surt och tråkigt att åka ut på ett sådant sätt med denna grupp av spelare då jag tycker att vi ska vara ett topplag i denna turnering om alla levererar sin bästa hockey. Det har ändå varit en jäkla upplevelse och man ska komma ihåg att vi har haft många gupp på vägen ända fram till slutet, säger Andrae.

Som istället får återvända hem till HV71 och försöka bidra där. Jönköpingslaget går tufft i SHL för tillfället.

— Förhoppningsvis kan jag komma hem med bra energi till HV och hjälpa till att vända den negativa trenden. Jag ska även fortsätta utvecklas och försöka ta en större roll nästa år i ett eventuellt JVM.

Semifinalerna i JVM spelas natten mot onsdagen och i de två matcherna möter Kanada Ryssland medan Finland ställs mot USA.

Karta: Rogers Place
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!