Stor dramatik nÀr VH föll i avgörande kampen mot Troja

Det började sĂ„ bra. Men slutet blev bittert dĂ„ Vimmerby Hockey trots tidig ledning med 2–0 fick se sig besegrat av Troja/Ljungby i kampen om platsen i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Troja jublar över mÄl mot VH.

Ishockey2021-04-10 18:07

Det var upplagt för en historisk afton dÀr VH hade chansen att ta sig till kvalserien till Hockeyallsvenskan för första gÄngen.

VH inledde övertygande och tryckte pĂ„ i Trojas zon. Taktiken var att kasta in puckar och folk pĂ„ mĂ„l och det var nĂ€ra att resultera i ledningsmĂ„l flera gĂ„nger. Till sist gick det vĂ€gen dĂ„ Oscar Gustafsson forcerade in 1–0 efter knappa sju minuter efter att Pierre Gustavsson och Josh Brittain gjort förarbetet.

Den flygande starten för VH blev Ă€nnu bĂ€ttre efter elva minuter dĂ„ laget fick power play och gjorde 2–0. Den giftiga formationen med Mattias Wigley, Jakob Carlsson och Anton Carlsson lĂ„g bakom mĂ„let dĂ€r Wigley var sist pĂ„ pucken.

Minuten senare drog Jakob Karlsson pÄ sig en utvisning och Troja visade Àn en gÄng hur giftiga de Àr i spel fem mot fyra. Kevin Karlsson sprÀckte nollan för gÀsterna. Knappt tvÄ minuter senare fick VH-mÄlvakten Tomas Rydén vittja nÀtet igen sedan Kevin Karlsson svarat för en mÀktig soloprestation.

Tufft för VH i det lÀget som sÄg ut att ha kopplat ett rejÀlt grepp om tillstÀllningen.

Andra perioden bjöd pĂ„ tightare spel. VH fick chansen i spel fem mot fyra efter sex minuter dĂ„ gĂ€sterna var för mĂ„nga spelare pĂ„ isen. VH var ytterst nĂ€ra att ta ledningen, men fick inte till det ytterst viktiga mĂ„let.

IstĂ€llet klev Kevin Karlsson fram tolv minuter in i perioden och noterade sitt tredje mĂ„l för kvĂ€llen och tunga 3–2 för Troja.

Tredje perioden bjöd pĂ„ dramatik pĂ„ hög nivĂ„. Hoppet tĂ€ndes för VH nĂ€r lagets specielle mĂ„lskytt i slutspelet Todd Winder kvitterade till 3–3 knappt sex minuter in pĂ„ perioden. GlĂ€djen blev dock kortvarig för i anfallet dĂ€rpĂ„ Ă„tertog Troja ledningen efter att Karl Olofsson gjort 4–3.

Knappa tio minuter frÄn slutet fick VH en gratischans att komma in i matchen igen. Troja fick en spelare nedtacklad vid sargen i egen zon och skrev förgÀves pÄ domaren efter utvisning. Det slutade med att en Trojaspelare istÀllet fick matchstraff för osportsligt upptrÀdande och VH fick spela power play i fem minuter.

De hade dock svÄrt att komma till nÄgon riktigt klar chans. IstÀllet uppstod en ny omdiskuterad situation dÀr domaren avvaktade lÀnge med att blÄsa. NÀr signalen kom valde han att visa ut VH:s Johan Schreiber för slashing. En förseelse som ocksÄ gav matchstraff och fem minuter i spel fem mot fyra för Troja.

GĂ€sterna lyckades heller inte göra mĂ„l och VH fick nĂ„gon minut pĂ„ sig att kvittera. De tog ut mĂ„lvakten, men lyckades inte fĂ„ in pucken. Troja vann dĂ€rmed med 4–3 och fĂ„r chansen att kvala vidare mot allsvenskan.