StjÀrnan efter makalösa vÀndningen: "Rena rÄnet"

Han sĂ„gade framför allt sin egen insats och delvis Ă€ven lagets, men likvĂ€l...Dalen vann. "Det var rena rĂ„net och vi var vĂ€rdelösa i de tvĂ„ första perioderna", sĂ€ger Martin Thörnberg efter den osannolika 4–2-segern mot Vimmerby.

Martin Thörnberg och Per Gustafsson.

Martin Thörnberg och Per Gustafsson.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-01-20 22:33

Martin Thörnberg har ett CV som ingen annan i Hockeyettan. Meritkontot Ă€r fullt till bredden. Nu lirar han i HC Dalen, men av hans stjĂ€rnstatus och kvalitet sĂ„g vi egentligen inte mycket av den hĂ€r kvĂ€llen i Vimmerby. 

– Jag var riktigt dĂ„lig, sĂ€ger Thörnberg sjĂ€lvkritiskt och skakar pĂ„ huvudet efter den dramatiska avslutningen. 

Men...det var Ă€ndĂ„ han som gav ordentligt liv till matchen dĂ„ han fullkomligt pangade in reduceringen till 2–1 tidigt i den tredje perioden. 

– Ja, haha, det var en riktig pĂ€rla, sĂ€ger han om det stenhĂ„rda direktskottet i powerplay. 

Dalen jagade kvittering, men den sĂ„g inte ut att komma. DĂ„ smĂ€llde det till tre gĂ„nger om inom loppet av 1 minut och 1 sekund. Efter 58.28 kom kvitteringen. Efter 59.29 kom 2–4-mĂ„let. 

Hur kunde det hÀr hÀnda?

– Vi gjorde ett par förĂ€ndringar till den sista perioden och fick en annan energi. Sen har vi kanske lite tur pĂ„ 2–2-mĂ„let. Pucken gick in via en skridsko pĂ„ en av deras spelare. Men det Ă€r starkt av oss att vĂ€nda. Jag tycker annars att Vimmerby var bra och de hade bra fart i spelet. 

Dalen-trÀnaren Per Gustafsson var sÄklart helnöjd efterÄt:

– Det var en skön vĂ€ndning. Vi gick för det stenhĂ„rt och fick utdelning. Vi kĂ€nde att Vimmerby blev skakiga i tredje perioden. Och sĂ„ fick vi jackpott i slutet med tre mĂ„l. 

Det hĂ€r var Dalens tredje seger, i den fjĂ€rde matchen. 

– Det Ă€r bra, men helt nöjda Ă€r vi inte. Jag tycker att vi ger bort matchen mot Nybro. 

Det gjorde de sannerligen inte mot Vimmerby. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!