Hanhals ingen match för VH – Jidenius utgick skadad

Toppen mot botten. Det kan väl bara sluta på ett sätt? I Vimmerbys möte med Hanhals borta var det verkligen så. VH var förkrossande överlägsna och vann med 7–1. Segerglädjen grumlades dock av att Lucas Jidenius fick en otäck smäll och fick föras till sjukhus.

Anton Carlsson visade vägen med 1-0 mot Hanhals.

Ishockey2021-11-03 21:29

Styrkeförhållandena mellan lagen var tydliga från start. VH klev ut och dominerade från start och fick tidigt 1–0. Hanhals försvar agerade tveksamt och Anton Carlsson kunde behändigt lägga in pucken i öppet mål.

2–0 kom ett par minuter senare i power play där VH sin vana trogen visade god effektivitet. Ludvig Vännström var sist på pucken den gången.

I slutet av första perioden fick Hanhals chansen i power play två gånger om, men de lyckades knappt etablera något spel i anfallszon och än mindre vaska fram några farliga chanser.

I andra dominerade VH inte spelet lika klart, men målen trillade in o god takt ändå. Hugo Ollilla stod för 3–0 och Lucas Jidenius ökade på till 4–0 sekunderna efter att Hanhals blivit fulltaliga.

Det blev ändå lite spänning inför tredje då Hanhals hann reducera till 4–1 innan andra var över.

I upptakten av tredje drog Hanhals på sig en utvisning per omgående. Lucas Jidenius fick en tackling mot sargen och blev liggande på isen. Spelet avbröts och det dröjde innan ambulanspersonal kom och kunde hjälpa Jidenius av isen på bår.

Det tog sedan bara tio sekunder för Jakob Karlsson att göra mål i power play fram till 5–1. Det slutade sedan 7–1 efter mål av Niki Koskinen och Tatu Kokkola.

Målen:

0–1 (1.17) Anton Carlsson (Hugo Ollila, Niki Koskinen), 0-2 (5.17) Ludvig Vännström (Lucas Jidenius, Todd Winder), 0–3 (28.15) Hugo Ollila (Niki Koskinen, Hugo Enock), 0-4 (32.47) Lucas Jidenius (Toidd Winder), 1-4 (37.55) Gustaf Göransson, 1-5 (40.45) Jakob Karlsson, 1–6 (49.15) Niki Koskinen (Olle Söderlund, Philip Elgeståhl), 1-7 (29.12) Tatu Kokkola (Philip Elgeståhl).