Sylvegård om förlusten: "Förtjänade poäng"

Vimmerby Hockey var ytterst nära att ta poäng i den tuffa bortamatchen mot Troja, men föll till slut med 3–2. "Vi förtjänade poäng om man ser till hur vi krigar och offrar oss där ute, men samtidigt var Troja det bättre laget totalt", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey förlorade mot Troja/Ljungby, efter ett sent avgörande.

Vimmerby Hockey förlorade mot Troja/Ljungby, efter ett sent avgörande.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-10-05 22:25

Vimmerby mot Troja har en tendens att bli jämna drabbningar som bjuder på spänning in i det längsta. Onsdagens match var inget undantag.

Troja hade ledningen med 2–1 efter första perioden efter en sen och viktig reducering av Anton Carlsson. I andra var Trojas spelövertag påtagligt och hade det inte varit för en storspelande Robin Christoffersson i VH-målet hade matchen sannolikt varit avgjord.

undefined
Anton Carlsson prickade in 2-1 för VH i slutet av första perioden mot Troja.

– Vi visste om på förhand att de skulle vara spelförande och skapa mer än oss. Vi krigade ändå på och vägrade ge oss och det var väldigt skönt att se den inställningen, säger Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård.

I början av tredje perioden var det Sylvegårds manskaps tur att ta över taktpinnen. När gästerna fick chansen i powerplay för tredje gången i matchen var kvitteringen ett faktum. Än en gång var det Anton Carlsson som hittade rätt. Det såg länge ut att räcka till poäng, men så blev det inte. Dryga minuten från slutet avgjorde hemmalaget.

– Vi blir lite passiva mot slutet av matchen och släpper in 3–2. Det är förstås väldigt surt för det kändes som kämpainsatsen borde givit oss poäng. Samtidigt får man vara ärlig och se det i ett större perspektiv. Troja var bättre än oss i större delen av matchen och behöver inte be om ursäkt för segern.

undefined
Hampus Sylvegård, tränare Vimmerby Hockey.

Sylvegård lyfte fram en defensiv trio i sin spelarkritik.

– Robin Christoffersson gör en jättematch i mål. Sedan är både Oskar Lindgren och William Alftberg giganter på sina backplatser, sa han och tillade:

– Anton Carlsson och hela hans kedja var också vass. De stod för målen, men slet hårt åt båda håll också.

VH får snabb chans till revansch redan på fredag då Kalmar kommer på besök i Vimmerby. Kalmar föll på onsdagen med 3–2 efter straffar borta mot Mörrum efter att ha haft ledningen med 2–0.

– Det blir två hungriga lag som möts då och det är skönt att det kommer en ny match snart igen efter en sådan här förlust.

Troja–VH 3–2

Målen: 1–0 (05.46) Daniel Karlsson Thörnros, 2–0 (17.09) Calle Ehrnberg, 2–1 (18.43) Anton Carlsson (Eddie Levin, William Alftberg), 2–2 (45.39) Anton Carlsson (Pelle Ström, Jakob Karlsson), 3–2 (58.33) Axel Lindström.

Skott: 45–21

Publik: 1 223

Sporten direktrapporterar direkt från Vimmerby ishall på fredag, med start klockan 18:50.

Vimmerby Hockey jublar efter 2-1-reduceringen mot Troja.
Vimmerby Hockey jublar efter 2-1-reduceringen mot Troja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!