Så gick det för VH mot Dalen

Vimmerby Hockey är klart för playoff till Allsvenskan. Det kan vi konstatera efter lagets seger hemma mot Dalen (4–1).

Vimmerby jublar efter ett av sina mål.

Ishockey2022-03-06 18:10

VH hade bästa möjliga förutsättningar inför söndagens möte. Poäng mot Dalen och laget var definitivt klart för playoff.

Och det var ett energistarkt VH som kom ut till första perioden. Vimmerby sköljde mer eller mindre över Dalen första 20.

2–1 var klart i underkant för ett mycket piggt hemmalag. Båda VH-målen var vackra, där Tatu Kokkola satte ettan och Lucas Jidenius tvåan. Dalen hängde inte alls med i svängarna.

Då.

I mittperioden kom de ut som ett helt nytt lag och var klart bättre än Vimmerby, som ändå vann perioden med 1–0 efter mål av Philip Elgestål. I sista fick VH en smakstart då målfarlige Anton Carlsson tidigt satte 4–1. Där och då kändes det som att luften gick ur Dalen.

Vimmerby kunde enkelt hålla till en ny vinst mot ett topplag. Nu väntar playoff, men först sista matchen i Allettan borta mot Kalmar.

VH-Dalen: 4–1

Första perioden: 1–0 (07.59) Tatu Kokkola (Aku Alho, Isac Andersson), 2–0 (14.44) Lucas Jidenius (Pierre Gustavsson, Hugo Ollila), 2–1 (17.38) Anton Johansson.

Andra perioden: 3–1 (27.55) Philip Elgestål (Isac Andersson, Christian Lindberg).

Tredje perioden: 4–1 (42.20) Anton Carlsson (Pelle Ström).