Så gick det i kvällens omgång – storklubbarna föll

Vimmerby Hockey hade ledningen mot Huddinge, men förlorade med 2–1. Här är en sammanställning av de övriga matcherna i Allettan Södra

Karlskrona HK, som numera tränas av Vimmerbykillen Eric Karlsson, förlorade mot Nybro. Även Troja/Ljungby hade en tung onsdagskväll.

Ishockey2021-01-13 21:49

Dalen–Troja/Ljungby 5–2
Kommentar: Succélaget Dalen fortsätter att imponera. Segern mot favorittippade Troja/Ljungby var verkligen ett styrkebesked. En av hjältarna var stjärnan Martin Thörnberg – som gjorde 3–1-målet i den andra perioden. Övriga målskyttar var Adam Hirsch, Nils Gunnarsson, Henrik Neubauer och Karl Smedberg.

Karlskrona–Nybro 1–3
Kommentar: Den nye KHK-tränaren Eric Karlsson har fått en tung start. 2–1-förlusten mot Troja i Allettan-premiären följdes upp av 1–3 hemma mot Nybro. Matej Galbavy och Janne Väyrynen såg till att bortalaget hade en 0–2-ledning inför den tredje perioden. Där reducerade Oskar Svanlund till 1–2, men närmare än så kom aldrig Karlskrona. Med drygt en minut kvar satte Kalle Hult 1–3 i tom bur. Noterbart är att Karlskrona endast har gjort två mål på sina fyra senaste matcher.

Mariestad–Mörrum 4–2
Kommentar: Mariestad har inlett Allettan förtroendeingivande. De pressade Nybro till straffar i den första omgången – nu blev det seger mot Mörrum. Några minuter in i den andra perioden stod det 3–0 på resultattavlan. Bortalaget reducerade till 3–1 och 4–2, men var aldrig nära poäng. Skottstatistiken slutade 41–21.

Mer hockey: I den södra vårserien tog Kalmar en viktig 5–4-seger mot Tranås. Den förre VH-spelaren Viktor Crus-Rydberg, som gjort många poäng på slutet, stod för 1+1. Borås nyförvärv Niklas Salo, som också har ett förflutet i Vimmerby, fick en smakstart i nya klubben, när han satte 1–0 mot Hanhals. Sedan var det slut på det roliga. Hanhals vände och vann med 6–2.