Så gick det i de andra matcherna i Allettan

Dalen fortsätter sitt segertåg och utmanar Nybro om förstaplatsen. Stjärnspelarna Martin Thörnberg (Dalen) och Marcus Paulsson (Mörrum) klev fram ordentligt för sina lag.

Karlskrona tog emot Troja och förlorade.

Ishockey2021-02-07 18:27

KARLSKRONA-TROJA: 1–4

Kommentar: Troja/Ljungby och Karlskrona bytte plats med varandra i tabellen. Gästande Troja hade rena ketchupeffekten under ett par minuter i den första perioden, då laget gjorde tre snabba mål. Två av dem av Alexander Bjurström. Karlskrona fick lite hopp när Filip Nordström reducerade i slutet av den andra perioden. Rutinerade Carl-Johan Sjögren släckte dock alla poängdrömmar när han skickade in 1–4.

MARIESTAD-NYBRO: 3–1

Kommentar: Då vet Nybro hur det är att förlora i Allettan. Mariestad, som inte spelat på ett tag, vann hemma med 3–1. Segern grundlades i den första perioden, då hemmalaget hade med sig en 2–0-ledning i paus. Nybros ende målskytt blev Janne Väyrynen när han reducerade till 3–1.

DALEN-VISBY: 3–2

Kommentar: Visby fick ingen revansch för brakförlusten i premiären mot Dalen, men det var inte så långt borta. Meriterade storskytten Martin Thörnberg blev matchvinnare när han inom loppet av 36 sekunder satte både 2–1 och 3–1 när matchklockan tickat över 50 minuter.

HUDDINGE-MÖRRUM: 3–5

Kommentar: Mörrum tog en hyperviktig seger i jakten på en topp åtta-placering. Borta mot Huddinge blev det seger med 5–3 efter sent avgörande. Stor segerorganisatör blev inte oväntat lagets stjärnspelare Marcus Paulsson. Han slog till två gånger om i slutminuterna och frälste sitt lag. Dessförinnan hade han gjort ytterligare ett mål i matchen. För Huddinge väntar närmast bortamöte mot Vimmerby.