SÄ gick det för Vimmerby mot Troja

Tredje raka? Jo, sĂ„ blev det. Vimmerby Hockey Ă€r i form och besegrade Troja/Ljungby pĂ„ bortais med 2–4 efter en minst sagt rafflande avslutning.

Vimmerby Hockey vann mot Troja/Ljungby.

Ishockey2021-02-03 21:16

Vimmerby har rakt igenom varit starka i förstaperioderna i Allettan. Inget undantag borta mot Troja. VH var tvĂ„ klasser bĂ€ttre Ă€n grundserievinnaren. NĂ€stan allt stĂ€mde för de gulsvarta: passningsspelet, spelvĂ€ndningarna, rörelsen...allt. Josh Brittain gav vĂ€lförtjĂ€nt VH ledningen med 0–1. Kort senare blev han frispelad i djupet av Christian Lindberg. Brittain fĂ€lldes, fick straff och tog den sjĂ€lv. Men inte bĂ€ttre Ă€n att TrojamĂ„lvakten Wictor Ragnewall kunde rĂ€dda.

Men det dröjde inte lĂ€nge innan det blev kanadensiskt Vimmerbyjubel igen. Formstarke Todd Winder lyckades pĂ„ nĂ„got sĂ€tt valla pucken i mĂ„l och fixade 0–2.

Hemmalaget upptrĂ€dde virrigt och bjöd pĂ„ stora ytor, men hĂ€mtade sig nĂ„got efter VH:s andra mĂ„l. ÄndĂ„ var det nĂ€ra 0–3 ett flertal tillfĂ€llen. Troja fick sedan en biljett in i matchen dĂ„ Ă„tervĂ€ndaren Oscar Öhman utnyttjade en sargretur dĂ„ han reducerade till 1–2, blott sex sekunder före periodvilan.

I kraft av sitt sena reduceringsmĂ„l i första perioden, kom Troja ut bra i mittperioden. Men det blev inte sĂ„ lĂ„ngvarigt. Vimmerby blev ganska snabbt Ă„ter det spelförande laget och bjöd pĂ„ lika bra hockey som första 20 minuterna.

I powerplay serverade Jakob Karlsson en fin passning till en hĂ„rt uppvaktad Mattias Wigley, som frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll tryckte in 1–3. Det fanns Ă€ven lĂ€ge för 1–4, istĂ€llet kom 2–3 i numerĂ€rt överlĂ€ge för Troja. Det var inte alls vĂ€lförtjĂ€nt. UddamĂ„lsledning in till den andra periodpausen för Vimmerby var klart i underkant.

Sista perioden blev som vĂ€ntat en rysare. VH hade kontroll den första halvan, sen tryckte Troja gasen i botten och satsade allt pĂ„ ett kort. Matchbilden vĂ€nde totalt. Hemmalaget styrde helt och dominerade fullstĂ€ndigt. Ett hĂ„rt VH gick pĂ„ knĂ€na sista tio minuterna – och lyckades hĂ„lla undan till seger. I öppen kasse satte kaptenen Anton Carlsson 2–4 i slutminuten.

VH tog dĂ€rmed sin tredje raka seger och gick upp som tabelltrea i en haltande tabell.

Troja–VH: 2-4

Första perioden: 0–1 (4.03) Josh Brittain (Philip Rondahl, Johan Schreiber), 0–2 (7.23) Todd Winder (Pelle Ström, Christian Lindberg), 1–2 (19.54) Oscar Öhman (Tim BothĂ©n, William Romfors).

Andra perioden: 1–3 (32.02) Mattias Wigley (Jakob Karlsson, Jonas Nyman), spel 5/4, 2–3 (35.28) Alexander Bjurström (William Romfors, Oscar Öhman), spel 5/4.

Tredje perioden: 2–4 (59.27) Anton Carlsson (Jonas Nyman, Oskar Carlsson).

Skotten: 35–19 (7–9, 14–7, 14–5).

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!