Vimmerby vann i avgörande efter en ny stark insats

Kampen var över. Vimmerby Hockey vann den. "Vi gör det bra igen och jag är jättenöjd med helheten", säger tränaren Staffan Lundh.

Vilt jubel. Vimmerby vann och är vidare till nästa steg.

Ishockey2022-03-26 20:07

På väg in i Vimmerbys omklädningsrum hittar vi andretränaren Nico Suretkin, för sig själv.

Han ler stort när han lutar sig mot sargkanten och säger:

– Jag behövde vara lite ensam en stund. Det var en sån anspänning. Nu är det över och skönt att vi vann.

När vi träffar tränarkollegan Staffan Lundh kort senare uttrycker han sig på ungefär samma sätt:

– Nu kan man pusta ut... det känns som en lättnad, säger den rutinerade tränaren lugnt och samlat – trots allt.

I ett playoff blir pressen och stressnivån ännu högre än normalt. Särskilt då i en avgörande match.

Bredvid honom sitter avgående klubb- och sportchefen Morgan Persson och ska precis hugga in på en pizza.

Det är lagets segermeny.

Här är Lundhs förklaring till vinsten:

– Helheten. Vi är bra i alla delar, från målvakten till försvarsspelet och anfallsspelet. Vi är också klockrena i boxplay. där tycker jag vi tar bort dem totalt. Sen har vi byggt vidare på det spel vi anammat hela säsongen, med ett snabbt spel. Vi gör det väldigt bra. Jag måste också berömma "Jagge" (Jakob Karlsson). Han går verkligen i bräschen.

Morgan Persson lyfter fram farten i Vimmerbys spel. Och just farten kunde inte Karlskrona matcha, trots att de gav VH tuffare motstånd än vad de kanske gjort i de tidigare mötena i matchserien.

Till slut blev det alltså en klar vinst för VH i den helt avgörande matchen.

Jakob Karlsson satte viktiga 0–1 tidigt, i spel numerärt underläge. Detta efter en snabbt iscensatt kontring. Karlskrona kvitterade genom förre VH-spelaren Oscar Gustafsson. Kort därpå kom 1–2 efter ett rungande slagskott av Niki Koskinen.

I mittperioden satte Måns Krämer 1–3 efter stor VH-dominans. Sista tio minuterna i mittperioden hade KHK bud på mål och hade stort tryck. Vimmerby höll emot och kunde sedan ganska enkelt kontrollera matchen i tredje. När Lucas Jidenius för tredje matchen i rad nätade mot Karlskrona var saken biff.

Semifinal nästa. På söndag avgörs det vilka som blir motståndare då valet sker.

KHK-VH: 1–4

Första perioden: 0–1 (02.59) Jakob Karlsson (Anton Carlsson), spel 4/5, 1–1 (06.31) Oscar Gustafsson, 1–2 (08.23) Niki Koskinen (Tim Lindfors).

Andra perioden: 1–3 (23.09) Måns Krämer (Olle Söderlund, Pierre Gustafsson).

Tredje perioden: 1–4 (56.14) Lucas Jidenius (Christian Lindberg, Pelle Ström), spel 5/4.

Skott: 25-15