Nilsson målskytt mot HV71 igen

Han blev straffhjälte senast och målskytt nu igen. Jacob Nilsson prickade in ett av målen när Frölunda slog HV71 med 3–1, HV:s fjärde raka förlust. –Skönt att vi fick utdelning till slut, säger Nilsson.

Jacob Nilsson kramas om efter sitt mål.

Ishockey2022-11-03 21:20

Frölunda har haft det lite kämpigt med sina så kallade "special teams", det vill säga uppställningarna i numerärt överläge respektive underläge.

Men mot HV71 blev det två powerplay-mål och inget insläppt i boxplay.

– Äntligen, utbrister Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Jakob Nilsson, som gjorde 3–1-målet när Frölunda fick ett fem mot tre-läge i slutet av matchen, tonar dock ner det hela lite.

– Jag tycker ändå att vi har haft bra intentioner de senaste matcherna. Men matcherna innan har vi ju knappt fått spela powerplay, så det var skönt att vi fick några i dag och kunde utnyttja dem, säger han.

När lagen möttes i Jönköping för en vecka sedan gick HV71 upp i en tvåmålsledning redan i första perioden. Frölunda kom dock tillbaka och vann till slut efter en straffläggning där Jacob Nilsson satte tre straffar.

En vecka senare höll sig Frölundaforwarden framme igen och gjorde viktiga 3–1.

– Jag måste skjuta mer. Jag har ju haft några sådana lägen, mot Linköping sitter den fint också, så det är bara att skjuta mer, säger Nilsson.

Med lite mer effektivitet hade HV71 dock kunnat ge matchen en helt annan bild. Men tabelljumbons problem med målskyttet fortsätter.

Trots några vassa HV-chanser i första perioden var det Frölunda som tog ledningen, när Linus Nässén i slutet av perioden styrde in en rapp passning från Anthony Greco i mål.

"Shit, vilken träff"

I den andra perioden inledde HV71 klart bäst och etablerade så pass mycket tryck att Frölundatränaren Roger Rönnberg till slut valde att ta en timeout. Det bröt HV:s dominans och bäddade för ytterligare ett Frölundamål (Filip Johansson) i ett numerärt överläge lite senare.

Till slut fick dock även HV71 utdelning. Det var bara en minut kvar av perioden när laget lyckades bita sig fast i Frölundas zon och Emil Andrae skickade in 1–2 med ett rungande slagskott upp i ena krysset.

– Shit, vilken träff jag får, sade 20-åringen till C More.

Lenc räddningen?

Närmare än så kom dock HV71 inte, trots en bra insats. I stället blev det förlust för fjärde matchen i rad.

Laget har dessutom bara gjort 30 mål på de 15 första omgångarna, klart sämst i SHL.

– Vi har två stycken två mot ett-lägen och ett friläge i första, som man måste utnyttja i en bortamatch, säger HV-tränaren Tommy Samuelsson, som ändå är nöjd med insatsen totalt sett.

– Jag tycker att prestationen är tillräckligt bra för att sätta oss i en position med ett bättre resultat.

Frågan är om Radan Lenc kan göra målen för HV71 framöver?

HV71 gjorde dagen före matchen klart med tjecken – sedan just Frölunda brutit kontraktet med forwarden. Lenc var dock inte spelklar till torsdagskvällens match.

Frölundas Ryan Lasch och HV:s Nichlas Torp i en närkamp under matchen.