Klart: JVM spelas om i sommar

Det blir, som vĂ€ntat, JVM i sommar. Det meddelar internationella ishockeyförbundets ordförande Luc Tardif pĂ„ en presskonferens. –En anledning att ha evenemanget under sommaren Ă€r att vi förhoppningsvis har en bĂ€ttre situation och fĂ€rre protokoll, sĂ€ger Tardif enligt SVT.

Sverige fÄr en ny JVM-chans i sommar. Arkivbild.

Sverige fÄr en ny JVM-chans i sommar. Arkivbild.

Foto: Jonathan Hayward/AP/TT

Ishockey2022-02-17 17:38

Vinterns JVM fick ett abrupt slut efter att flera lag drabbats av covid-19-smitta, vilket fick till följd att tre matcher stÀlldes in. PÄ grund av restriktionerna i kanadensiska provinsen Alberta sÄg sig sedan internationella ishockeyförbundet tvunget att stÀlla in hela turneringen.

– Vi Ă€r sjukt besvikna och ledsna. Vi Ă€r hĂ€r för att spela hockey och nu kan vi inte göra det, sade Juniorkronornas lagkapten Emil Andrae efter beskedet.

Men redan i januari öppnade Luc Tardif för att mĂ€sterskapet skulle kunna genomföras i sommar. Och sĂ„ blir alltsĂ„ fallet. Tardif sĂ€ger enligt SVT att de tidigare resultaten – Juniorkronorna inledde med tvĂ„ raka segrar – stryks, i stĂ€llet börjar turneringen pĂ„ noll. Och de spelare som var uttagna till det initiala JVM fĂ„r vara med pĂ„ nytt.

Ännu en gĂ„ng Ă€r det Alberta som kommer arrangera JVM. Exakta datum för turneringen har dock inte kommunicerats.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!