Kaptenen hyllade laget: "Stolt över gruppen"

En kapten ska leda. Jo, ni som såg Vimmerby Hockey i den avgörande matchen mot Karlskrona såg precis det. Jakob Karlsson var suverän när VH vann mot KHK med 4–1. "Jag är jättenöjd, både med mitt spel och lagets".

Vimmerby Hockey vann den avgörande matchen med 4–1. I nästa omgång ställs VH mot Väsby.

Vimmerby Hockey vann den avgörande matchen med 4–1. I nästa omgång ställs VH mot Väsby.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-03-26 19:34

Den största euforin har lagt sig efter den stora glädjen över vinsten. 

En stund efter matchens slut hittar vi Jakob Karlsson, liggandes på golvet i omklädningsrummet när han stretchar sina lårmuskler. Bredvid honom försöker sonen Arvid få hans uppmärksamhet i sorlet bland andra spelare. 

– Vi gör det så otroligt bra. En grym laginsats och helt rättvist sett över tre matcher. Jag tycker att vi är mycket bättre än dem, säger han med ett leende. 

Själv var han isens främste utespelare.

– Jag kände mig väldigt pigg och lätt i kroppen. Det har jag gjort en längre tid nu. Det blir så mycket enklare att spela då.

Jakob Karlsson satte tonen direkt, när han i spel fyra mot fem lirkade in 0–1 efter en snabb kontring och fint pass från Anton Carlsson. 

– Det var skönt att få det målet. Att vi sedan också gör 2–1 efter deras kvittering betydde också mycket. Karlskrona fick aldrig det momentum i matchen som de hade hoppats på.

Tidigt i andra satte Måns Krämer 3–1. Även det såklart ett viktigt mål. Ett mål som också gjorde att VH till viss del kunde anpassa taktiken efter resultatet.

– Vi drar oss tillbaka lite, men jag tycker ändå att vi kontrollerar det ganska så bra sista halvtimmen. 

3–1 blev till slut 4–1.

Karlsson passar på att hylla sitt lag:

– Både individuellt och som lag presterar vi nästan på maxnivå. Jag är väldigt imponerad av gruppen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!