Kaoset fortsätter för Andrae och juniorkronorna

Nya fall av covid-19 i den svenska truppen förlängde karantänen för Emil Andrae och de andra i det svenska junior-VM-laget, som dessutom går miste om två träningsmatcher.

Foto: CARL SANDIN

Ishockey2020-12-19 11:38

Det svenska laget har sedan i början av veckan suttit i karantän i Edmonton och tanken var att laget skulle börja träna under helgen. Men två personer runt laget (inte coacher eller spelare) testade positivt efter ankomst till Edmonton vilket betyder att det svenska lagets karantän förlängdes till den 21 december. Endast de spelare som har testat positivt för covid-19 under september, oktober och november fick träna under helgen. Det handlade om sju-åtta spelare, uppger SVT.

Den förlängda karantänen ställer till planerna inför turneringen, då tanken var att laget skulle spela träningsmatcher i början på veckan. De ställs nu in. Det rapporterar SVT: "Sveriges träningsmatcher nästa vecka, mot Kanada på måndag och Schweiz på tisdag, ställs nu in. Eventuellt kommer de istället att spela en match på onsdag den 23 december", skrev SVT under helgen.

Under helgen utsågs också juniorlandslaget sina kaptener och assisterande kaptener till mästerskapet. Skellefteås Philip Broberg, som tillhör Edmonton Oilers, gör sitt tredje JVM och har utsetts till kapten i sin framtida hemstad. Vid sin sida kommer han ha Tobias Björnfot (Djurgården/Los Angeles), Victor Söderström (AIK/Arizona) och Albin Sundsvik (Skellefteå). Detta meddeladeTre Kronor på Twitter.


Juniorkronorna inleder sin jakt på Sveriges tredje JVM-guld den 26 december mot Tjeckien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!