Hur långt ska det här bära, VH? "Fick svar direkt"

Det går bra nu. Eller...det går riktigt bra nu. Vem såg att Vimmerby skulle ha sju raka vinster – och också vinna på ett övertygande sätt i toppmatchen borta mot HC Dalen? Knappast någon, troligen. Nu är vi där och tränarparet Phil Horsky och Philip Bertilsson var såklart mycket nöjda i Smedjehov efteråt.

Phil Horsky.

Phil Horsky.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-02-17 22:26

 Om vi refererar till rubriken igen. Hur långt ska det här bära, VH? Tja, till en åttondelsfinal till att börja med. Efter segern (6–3) borta mot serietvåan Dalen har Vimmerby mer än en skridsko i den där efterlängtade åttondelen. Det är mycket troligt att de faktiskt redan är där. 26 poäng kan räcka mycket långt. 

VH fick nu revansch för den snöpliga förlusten hemma mot Dalen för en månad sedan, då laget från Norrahammar vände i slutet. 

– Det var skönt att vi vann. Vi genomförde matchen på ett riktigt bra sätt, säger Phil Horsky. 

Som väntat var det annars hemmalaget som kom ut starkast och skapade ett visst tryck, men det var VH som satte första målet genom Anton Carlsson. 

– Det var viktigt för oss och gav oss energi. Kedjan med Anton, Wigley (Mattias) och Jonas Nyman var pigga hela matchen. 

VH satte även 0–2, då backen Linus Ljung höll sig framme. 

Dalen replikerade snabbt i inledningen av mittperioden och var också nära att ta ledningen. 

Vad kände ni i det läget?

– Det blev aldrig oroligt, utan vi svarade på rätt sätt direkt. Det var imponerande av killarna, berömde Horsky.

Efter mål av Wigley i powerplay gick VH till den sista periodvilan med 3–2 i ryggen – som blev till 6–3 när slutsignalen ljöd. Därmed ny seger och serieledning. 

Varför vinner ni den här matchen?

– Vi har bra effektivitet, bra rörelse och är starka på pucken. Jag tycker också att vi spelar konstruktivt när vi ska göra det och destruktivt när det är läge för det. En annan nyckel är att vi lyckades dämpa deras fart i mittzon. Våra backar gör det bra igen och är duktiga på att lösa situationer under press.

Vad säger du om att ni har sju raka vinster?

– Kul. Vi fortsätter att utveckla vårt spel. 

För Vimmerby väntar närmast bortamöte mot Visby nästa onsdag. 

– Vi tränar torsdag och fredag och tar helgen ledig. Vi hoppas att Oskar Carlsson har tillfrisknat då och kan spela igen. 

Dalen–VH 3–6

Första perioden: 0–1 (06:28) Anton Carlsson (Mathias Wigley, Jonas Nyman), 0–2 (15:12) Linus Ljung (Johan Schreiber, Pierre Gustavsson). 

Andra perioden: 1–2 (20:42) Adam Hirsch, 2–2 (23:03) Oliver Wallqvist, 2–3 (29:18) Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Johan Schreiber). 

Tredje perioden: 2–4 (44:56) Mathias Wigley (Jonas Nyman, Anton Carlsson), 2–5 (45:28) Johan Schreiber, 3–5 (48:41), 3–6 (58:48) Sebastian Vidmar (Philip Rondahl). 

Skott: 30–29 (9–8, 6–6, 15–15). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!