Horsky inför toppmatchen: "Vi är som en maskin"

Toppmatch, något av rivalmöte och revanschbegär. Vimmerby Hockey har en intressant drabbning framför sig. "Det ska bli väldigt spännande", säger VH-tränaren Phil Horsky inför bortamatchen mot HC Dalen.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-02-17 09:00

Serietvåan HC Dalen mot serietrean Vimmerby Hockey. 

Få anade nog att det här skulle bli ett toppmöte innan Allettan startade. 

Nu är vi där. Dalen har en poäng mer, men en match färre spelad. 

Formmässigt är det ändå fördel VH. Laget har radat upp segrar och har sex raka triumfer. HC Dalen har å sin sida två raka förluster. 

– Vi går in till matchen med en bra känsla. Vi har också revansch att kräva efter förlusten mot dem senast (2–4). Jag tycker att det delvis var en av våra bästa matcher den här säsongen, sedan är det tillfälligheter att de gör tre mål på slutet, säger Phil Horsky. 

Vimmerby hade ledningen med 2–1, blott 1.33 kvar av matchen. Då lyckades Dalen på något sätt vända och vinna. 

Det är historia nu. 

Vinner VH i Norrahammar efter full tid passeras både Dalen och Nybro i tabellen, vilket i så fall innebär serieledning. 

Är du förvånad att Dalen ligger så högt upp i tabellen?

– Nej, faktiskt inte. De har bra spets i sitt lag och är starka. Kollar man på papperet så är det ingen överraskning för mig. De har killar med SHL-rutin, men jag vet att många underskattade dem innan Allettan. För mig var det ändå ett topplag. 

I Vimmerby ökar nu konkurrensen ytterligare om forwardsplatserna då nyttige Philip Rondahl är tillbaka efter skada. 

– Med Olle Söderlund och Martin Holmstrand har vi 17 forwardsplatser. Konkurrensen är bara positiv och det är en situation vi tränare måste hantera. Och jag brukar säga alltid säga att man förtjänar sin istid. 

Phil Horsky gillar utvecklingen i sitt lag:

– Vi har förbättrat oss ännu mer på slutet. Jag tycker om det jag ser. Killarna har en bra attityd och vi ger oss aldrig. Vi är som en maskin.

Vad vill du se mot Dalen?

– Att vi spelar konsekvent, som vi gjort. Sedan finns det delar i matcherna där vi kan spela lite rakare. Det kan vi förbättra, annars är det mycket som är bra. 

Mattias Wigley uppges spela allsvenskt med Västerviks IK nästa säsong. Hur ser du på det?

– Jag har sett uppgifter på det. Jag kan väl säga som så att jag är förvånad att han inte har fått chansen i ett allsvenskt lag tidigare säsonger. Det är en mycket bra spelare och med en fin attityd. Jag tror att han kommer att vara ännu bättre hos oss nu.

Följ vår liverapportering från Norrahammar på www.vimmerbytidning.se. Matchen startar 19:00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!