Horsky efter pangstarten: "Har märkts på träningarna"

Långt uppehåll...? Jo, men det märktes sannerligen inte. Vimmerby Hockey gjorde en av säsongens bästa matcher när laget äntligen fick spela igen. "En verklig lagseger", sa en påtagligt nöjd Phil Horsky efter 7–2 mot KRIF.

Vimmerby jublar efter ett av sju mål mot KRIF.

Vimmerby jublar efter ett av sju mål mot KRIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-12-18 22:27

Han var inte lika förvånad över Vimmerbys prestation som säkert många andra var. Det fanns förstås fog för att det skulle finnas en osäkerhet i olika situationer efter det långa spelupphållet? Men det finns inte ett uns av ringrostighet i spelarnas agerande på isen den här aftonen – tvärtom. 

Vimmerby körde stundtals mer eller mindre över ett Kallinge, som liksom VH varit hårt drabbat av covid-19. De hängde helt enkelt inte med i det höga tempot, förutom i den sista perioden. 

– Det har märkts på träningarna att vi är fysiskt starka. Det har varit bra energi och jag är glad att vi svarade så bra efter så långt uppehåll, säger Phil Horsky. 

Det här var första matchen sedan 22 november. Och kanske var det bra att möta just Kallinge. Ett lag som Vimmerby haft fin statistik mot i de sista inbördes mötena. 7–2-vinsten var faktiskt den femte på de sex senaste. 

Att VH skulle ha "lätt" för KRIF håller dock inte VH-tränaren med om:

 – Nej, det är ett bra lag, med mycket kvalitet. Inte minst offensivt och i powerplay. 

Det var just på ett sådant som gästerna kvitterade till 1–1 efter att i flera minuter innan blivit helt utspelade av ett rörligt, piggt och initiativrikt Vimmerby. Målet av Andreas Nordfeldt kom lite som en kalldusch. 

Men...det blev ordning på torpet några minuter senare när Oskar Carlsson (bäst i VH) pangade in 2–1 efter suveränt förarbete av Jakob Karlsson och Anton Carlsson. 3–1 kom bara 39 sekunder senare genom Linus Ljung. 

3–1 efter första perioden blev till 6–1 efter period två. 

– Vi fick bra utdelning och vi tävlade hela tiden, säger Phil Horsky. 

Flera av målen i mittakten var fina, inte minst nyförvärvet Johan Schreibers 5–1-mål. Från mittplan skrinnade han mot Isak Edman för att avsluta med att snärta upp pucken i nättaket. Samspelet med kedjekompisarna Sebastian Vidmar och Philip Rondahl var sevärt och lovar gott inför kommande matcher. 

Till slut stannade segern vid 7–2.

Vad betyder den här starten för er?

– Mycket, men samtidigt är det bara en match. Vi har redan nu tankarna på Mörrum-matchen på söndag, säger Horsky och hyllar hela laget för insatsen mot KRIF. 

Att det var ett spelsuget VH var tydligt. 

– Det var jäkligt kul att vara igång igen och vi spelade riktigt bra, tyckte Jonas Nyman. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!