Andrae: "Kommer inte bli någon dans på rosor direkt"

Från ett hotellrum i Edmonton förbereder sig Västerviks IK-produkten Emil Andrae för kommande junior-VM. Och vägen fram till premiären mot Tjeckien har varit långt ifrån problemfri.

"Det var såklart riktigt surt att det blev förlängd karantän men som resan sett ut hittills så kommer det inte att bli någon dans på rosor direkt", säger Emil Andrae om det svenska juniorlandslagets förlängda karantän.

"Det var såklart riktigt surt att det blev förlängd karantän men som resan sett ut hittills så kommer det inte att bli någon dans på rosor direkt", säger Emil Andrae om det svenska juniorlandslagets förlängda karantän.

Foto: MATHIAS BERGELD

Ishockey2020-12-21 09:52

Ni har säkert hängt med i den soppa som Juniorkronornas JVM-förberedelser har utvecklat sig till. Flera spelare och ledare testade positivt för covid-19 medan laget var på ett förberedande läger i Sundsvall och fick alltså ställa in sin medverkan i turneringen redan där, enligt det regelverk som satts upp. Väl på plats i Edmonton, där laget tvingats till en ny karantän som var tänkt att ta slut i fredags den 18 december, skickades först ännu en ledare hem för att ha brutit mot karantänsreglerna då han åkt tillbaka till flygplatsen för att hämta kvarglömt bagage. Men: nytt bakslag. Ytterligare två ledare runt det svenska laget testade positivt och därmed förlängdes den svenska karantänen till den 21 december. Emil Andrae misströstar dock inte.

– Helgen har varit helt okej ändå. Det var såklart riktigt surt att det blev förlängd karantän men som resan sett ut hittills så kommer det inte att bli någon dans på rosor direkt, skriver han i ett sms till Sporten.

Hur får man tiden att gå?

– Man får se till att sysselsätta sig så gott det går. Det blir en del TV-spel med de andra grabbarna i laget. Vi har också haft videomöten och tävlingar för att få ihop gruppen lite mer inför turneringen.

Spelare och ledare som testats positivt för covid-19 under perioden 13 september–29 november fick lämna karantänen som planerat den 18 december. För Juniorkronornas del betydde det att lagläkare och sju spelare fick träna. Emil Andrae var inte en av dem.

Planen var att träningsspela i början på veckan, först mot värdlandet Kanada och sedan Schweiz. Dom matcherna har ställts in och som läget ser ut just nu kommer det svenska laget inte att spela någon träningsmatch innan premiärmatchen den 28 december, mot Tjeckien.

– Vi kommer börja träna någon gång under måndagen och som det ser ut så blir det en träningsvecka fram till premiären.

Hur ser du på det?

– Det är bara att försöka se det positiva i allt och se till att vi kommer ihop som grupp efter allt som hänt och ha lite "vi mot världen"-känsla som tändvätska så vi är redo på lördag när pucken släpps.

Sveriges matcher i JVM:

26/12 Sverige–Tjeckien

28/12 Sverige–Österrike

30/12 Sverige–Ryssland

31/12 Sverige–USA

2/1 Eventuell kvartsfinal

4/1 Eventuell semifinal

5/1 Eventuell bronsmatch eller final

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!