Storseger för Rimforsa – sjunde raka vinsten

Rimforsa IF har inte tappat en enda poäng i division 2-innebandyn så här långt. Hemma mot Linköpings IBS kom den sjunde raka segern (13–3).

Rimforsa IF fick jubla 13 gånger om i mötet med Linköpings IBS.

Rimforsa IF fick jubla 13 gånger om i mötet med Linköpings IBS.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-12-03 21:17

Det blev till slut en väldigt bekväm seger för Rimforsa hemma mot Linköpings IBS under fredagskvällen. I slutet på den första perioden stod det visserligen 3–2 till hemmalaget och gästerna hade kontakt. Men när Tobias Claesson gjorde 4–2 i den 18:e minuten var det början på slutet för Linköping.

7–3 efter den andra perioden blev till 13–3 efter den tredje.

– En dag på jobbet, kan man säga. Vi gör det vi ska men inte mycket mer, säger Johan Tillmar, tränare i RIF.

RIF hade ett stort spelövertag under matchen och tilläts ha bollinnehavet.

– Det blir lite svårt att tagga till när det hela tiden är upp till oss. Linköping står och väntar på våra misstag och vi måste hela tiden försöka dra upp tempot, vilket vi ändå gör bra, menar Tillmar.

Många av Rimforsas mål kom i powerplay, där man är väldigt starka.

– Powerplay var riktigt bra, som vanligt. Men vi hade kunnat göra ännu fler mål. Visst, vi gör 13 stycken och vinner med tio bollar, men vi är inte riktigt hundraprocentiga i våra avslutslägen.

Bäst i hemmalaget var Adam Hjalmarsson, Tobias Claesson, Marcus Karlsson och Jonas Karlsson.

Härnäst väntar två viktiga och kanske avgörande matcher för RIF. Den 12 december möter man topplaget Åby och fem dagar senare har man toppkonkurrenten Finspång.

Poängen i RIF: Tobias Claesson 1+5, Jonas Karlsson 3+1, Jacob Sigfridsson 1+3, Marcus Karlsson 3+0, Simon Sverre 2+0, Kim Karlsson 1+1, Anton Söderback 1+0, Adam Hjalmarsson 0+3, Robin Gustafsson 1+0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!