Kalmarsund var numret för stort för VIBK

Vimmerby IBK var bara tre mål efter Kalmarsund halvvägs in i matchen, SSL-laget var dock både ett och två nummer för stora till slut och vann det första mötet i svenska cupen med 17–3.

Kim Nilssons Kalmarsund vann enkelt mot VIBK, men sifforna hölls nere av Patrik Karlsson i målet.

Innebandy2021-08-27 21:21

FBC Kalmarsund gick ut hårt från början och hade 4–0 att gå på efter första perioden. Siffror som kunde varit större om inte Patrik "Bobby" Karlsson gjort flera kvalificerade räddningar.

Gästernas världsstjärna Kim Nilsson noterades bara för en assist i den första perioden, men fick spräcka målnollan i början av andra när han satte 5–0. Sedan tändes ett litet hopp om att VIBK skulle komma in i matchen då Elias Travtjenko spräckte nollan efter väldigt fint samspel med Jonatan Green och Victor Wall. Samma formation låg även bakom 5–2 kort därefter då Victor Wall var sist på bollen.

Patrik Karlsson räddade sedan en straff och det såg ett tag ut som att VIBK skulle vinna den andra perioden med 2–1. Kalmarsund gjorde dock tvåa snabba mål innan perioden var över.

Kim Nilsson inledde sedan tredje perioden med att göra 8–2. Sedan trillade bollarna in i rask takt då VIBK inte mäktade med att stå emot längre. Hemmalaget lyckades göra ett mål till då de i sitt tredje power play för kvällen reducerade  till 14-3 genom Jonatan Green.

Det hjälpte dock föga då Kalmarsund vann med 17–3 till slut.