VIF-tränaren bestämd: "Vi ska bli offensiva"

Söndagen den 21 juni är en mycket efterlängtad dag för alla i Vimmerby IF. Då spelar damlaget sin premiär i division 2. Vi tog ett snack med tränaren Mikael Rinaldo inför starten.

Mikael Rinaldo tillsammans med lagkaptenen för Vimmerby IF, Malin Söderlund.

Mikael Rinaldo tillsammans med lagkaptenen för Vimmerby IF, Malin Söderlund.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-06-20 16:50

Det blev en misslyckad säsong i division 1 förra året för Vimmerby IF. Nu tar man nya tag och siktar högt i division 2 istället. På söndag eftermiddag smäller det, när VIF åker till Linköping för att premiärspela mot BK Tinnis.

– Alla är väldigt förväntansfulla efter några långa månaders förberedelse. Träningsnärvaron har varit jättebra och alla verkar vara friska och krya, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Har ni tränat på något speciellt under försäsongen?

– Vi har tränat på allt och på att göra allt så noggrannt vi kan. Vi vill framåt och hota hela tiden, vi ska bli offensiva.

Inom laget har man inte satt någon specifik målsättning än, men många förväntar sig nog att VIF ska vara ett topplag i tvåan i år.
– Ja, vi ska försöka vinna varje match. Sedan är det dock fler gräsmatcher än vad vi är vana vid och vi har inte tränat någonting på gräs i år, säger Rinaldo.

Vad vet ni om Tinnis?

– Det är ett djupledsspelande lag som vi mötte i en träningsmatch på försäsongen. Det är mycket långa bollar från deras sida.

Hur ska ni försvara er mot det?

– Vi har en plan för det och kommer sätta en hög och aggressiv press.

Vilket lag blir det största hotet för er i serien?

– Kenty ser jag som favoriter, sen har jag inte så bra koll på de andra lagen.

* Vi kommer vara på plats i Linköping och liverapportera från premiären mellan BK Tinnis och Vimmerby IF. Matchen startar 16:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!