Straffräddning gav tre nya poäng hemma: "Kämpaseger"

Bottenlaget Aneby hemma lät som en lämplig uppgift för Gullringen. Men det satt riktigt hårt åt. "Aneby är alltid tuffa att möta. Vi får tacka Petter Gustafsson i målet för segern", sa spelande tränaren Ola Lindblom.

Gullringen höll undan och vann med 1-0 hemma mot Aneby.

Gullringen höll undan och vann med 1-0 hemma mot Aneby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-08 21:20

Ja, Gullringens målvakt stod verkligen i centrum den här kvällen. I första halvlek gjorde han en jätteräddning när Aneby var på väg att nicka in 1–0. 

Minuterna senare rullade Gullringen upp ett riktigt snyggt anfall som avslutades med att Karlo Goranci spelade fram måltjuven Rasmus Bexell till öppet mål och han mer eller mindre glidtacklade in 1–0.

– Det var en av få gånger som vi fick till ett anfall som vi vill och rullade bort motståndarna. Det är svårt annars på en plan som inte är som bäst än.

I andra kunde Gullringen mycket väl ha gjort 2–0 och stängt matchen. Istället kom jätteläget för Aneby 20 minuter från slutet då laget tilldömdes en straff.

Då klev Petter Gustafsson fram igen. Han gick åt rätt håll och gjorde den som det skulle visa sig matchavgörande räddningen.

– Petter gör det väldigt bra och räddar oss ikväll. Men även att det är jämnt in i det sista så tycker jag att vi har det under kontroll.

Är det några fler spelare som du vill lyfta fram?

– Alexander Svartz är grym, Karlo Goranci var vass och Martin Höglind Stridell var också pigg. Men det är ändå en gedigen laginsts som ligger bakom segern.

I slutminuten drog Jesper Wärnehall på sig två varningar och blev utvisad. Han är därmed avstängd borta mot Egnahem i nästa omgång.

– Då är det läge att vi får till det på bortaplan också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!