Sätter stopp för alla ungdomsmatcher

Kisa BK stoppar alla matcher med klubbens ungdomslag under vårsäsongen. "Ingen ska behöva känna sig orolig", säger ordföranden Mattias Ganbrant.

Kisa BK sätter stopp för sina ungdomslag.

Kisa BK sätter stopp för sina ungdomslag.

Foto: Corren

Fotboll2020-04-30 10:30

Enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och fotbollförbundet är det trots coronapandemin fritt fram för matcher för barn och ungdomar. Men när seriespelet nu drar igång kommer inte Kisa att vara med. På måndagskvällens styrelsemöte beslutades att tillfälligt dra sig ur serierna.

Mattias Ganbrant säger:

– Det känns bäst för oss att göra så just nu. Hälsan är viktigast. Vi har tydligt märkt att det finns en oro bland föräldrar och ledare och då är det bättre att vi som klubb tar ett beslut än att var och en ska behöva göra det. Ingen ska behöva känna sig orolig eller otrygg.

Ett svårt beslut?

– Nja, det känns som ett nödvändigt beslut under rådande omständigheter. Vi har samlat in många synpunkter och var helt eniga. Alla vill spela fotboll, men matcherna är trots allt inte så viktiga och verksamheten i övrigt med träningar på idrottsplatsen kommer att fortsätta.

Vad händer i höst?

– Då hoppas vi på spel igen. Men vi får se vad som händer, säger Ganbrant och fortsätter:

– Det är klart att resorna till bland annat Linköping är en viktig del. Hur långt vi kan åka, eller hur många man kan vara i en bil till en bortamatch? Och hur görs med föräldrar som skjutsar och sedan inte får gå på matchen?

Tidigare har bland annat Vimmerby IF fattat samma beslut vad gäller sina ungdomslag. "Vi avstår närmsta tiden spel i planerade serier även om det byter namn från seriematch till träningsmatch", skriver VIF på sin hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!