SĂ€krar Vimmerby kontraktet i helgen? "Inget gratis"

HuvudtrÀnaren Patrik Gunnarsson var inte nöjd med lagets insats senast i förlusten mot HemgÄrdarna pÄ hemmaplan. Nu vill han att grabbarna ska ta sig i kragen och göra jobbet om man ska lyckas sÀkra ett nytt kontrakt. " Jag vill ha lite mer vilja", sÀger han.

Knut Gunnarsson, Vimmerby IF

Knut Gunnarsson, Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-30 10:00

Vimmerby har chansen att spela till sig en plats kvar i division 3 om det blir seger i söndagens bortamatch mot bottengÀnget VÀsterviks FF, samtidigt som Lindö inte vinner i sin match mot Hvetlanda. Men Patrik Gunnarsson vill inte gÄ och grubbla över vad andra lag gör.

– Vi har det i egna hĂ€nder och det Ă€r upp till oss. Det som krĂ€vs av oss Ă€r att vi vinner vĂ„ra matcher, det Ă€r den enkla slutsatsen. Men det blir en tuff match pĂ„ söndag. Det kvittar att VĂ€stervik har Ă„kt ut. De tĂ€nker inte ge oss nĂ„got gratis, sĂ€ger Patrik Gunnarsson.

Hur Àr kÀnslan i gruppen, har ni det som krÀvs för att hantera pressen?

– Det hoppas jag. MĂ„let för oss Ă€r att vara kvar i trean och etablera oss i den hĂ€r serien. Vi mĂ„ste visa lite mer vilja nu i de avslutande matcherna dĂ„ det var vĂ€ldigt uddlöst senast mot HemgĂ„rdarna. 

Hur blir din roll som huvudtrÀnare i detta lÀge?

– Jag försöker inte Ă€ndra pĂ„ sĂ„ mycket och kör pĂ„ som vanligt. Jag vill att den hĂ€r tryggheten ska finnas kvar och att man pushar sedan pĂ„ det som behövs. PĂ„ höstsĂ€songen kan motivationen bli lite lĂ€gre dĂ„ det har varit en lĂ„ng sĂ€song och man har spelat mĂ„nga matcher. Den kĂ€nslan vill man fĂ„ bort och lyfta upp laget nu i det sista. Vi vet vad vi behöver göra och alla har koll pĂ„ tabellĂ€get. 

Fotnot: Matchen sÀnds pÄ www.vimmerbytidning.se med start söndag 15.55

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!