Så gick det i Vimmerbys premiärmatch

Stark avslutning på den första halvleken. Stark start på den andra. Sedan var segern i hamn. Vimmerby B fick bästa tänkbara premiär i division tre-fotbollen, då Nässjö slogs tillbaka med 0–4. "Vi gör en mycket bra match", säger tränaren Håkan Ericsson.

Vimmerby B stod för en stark premiär då de mötte Nässjö på bortaplan i division tre.

Fotboll2020-06-22 20:59

I söndags var det seriepremiär för Vimmerbys A-lag – i division två. I måndags kväll var det alltså dags för klubbens B-lag i divisionen under.

Efter ett par heta chanser åt vardera håll, fick VIF gå till halvtidsvila med en 0–1-ledning efter ett sent mål av Kujtese Rexha. Vimmerby bröt bollen högt och efter fint spel satsade anfallaren på ett skott, som letade sig in i nätet.

– Det var en ganska så jämn första halvlek. Sedan kör vi mer eller mindre över dem efter paus. Vi satte högre och hårdare press, säger Håkan Ericsson.

VIF fick bästa möjliga start på halvlek nummer två. Efter skott i stolpen av Svea Backstad, höll sig Nelly Passmark framme på returen och kunde raka in bollen i öppet mål fram till 0–2. En kvart senare var det dags igen – och det var ett något dråpligt mål. Bollen stannade i en vattenpöl och friställde Kujtese Rexha, som enkelt satte 0–3.

Efter paus var det i princip Vimmerby för hela slanten. Gästerna var betydligt hetare, sprang mer, ville mer – och vann i stort sett varenda närkamp. Nässjö hade svårt att skapa något framåt, där Tilda Dahlströms friläge var närmast att resultera i mål. Johanna Hultqvist avslutade målskyttet denna afton, då hon gjorde 0–4.

I Vimmerby förtjänar alla spelare högt betyg, där Moa Nyström och tvåmålsskytten Kujtese Rexha stack ut lite extra.