RIF-stjärnan: "Just nu är allting lite oklart"

Med Hanna Hellström i spetsen hade Rimforsa IF en succésäsong. Här berättar hon om avancemanget till division 2, den jobbiga knäskadan – och framtiden.

Det kommer dröja innan Hanna Hellström, t h, lämnar ett besked om nästa säsong.

Det kommer dröja innan Hanna Hellström, t h, lämnar ett besked om nästa säsong.

Foto: Torbjörn Allvin.

Fotboll2020-10-08 08:30

Efter spel i Linköpings FC, Kisa BK, IFK Norrköping och BK Kenty kom Hanna Hellström hem till moderklubben Rimforsa IF.

Förväntningarna var höga. Och jodå. Visst levererade "HG"...

På åtta seriematcher gjorde hon 18 mål i division 3. Hon låg också bakom RIF:s finalplats i Östgötacupen.

– Det var superkul att spela i Rimforsa igen. Det gick verkligen över förväntan, även om jag kände ganska tidigt att laget hade något på gång. Det började bra på försäsongen. Sedan fortsatte vi på samma sätt i serien.

Din insats...?

– Jag är nöjd. Jag kände mig i bättre form än på länge.

Det blev ändå en trist avslutning på säsongen för Hanna Hellström. På grund av en knäskada tvingades hon avstå seriefinalen med Smedby B och cupfinalen mot IFK Norrköping.

– Sedan förra året har jag haft problem med en slemsäck i knät, som svullnar upp när jag överanstränger mig. Det har gått i perioder. Nyligen kom det problemet tillbaka på allvar. Det var så klart skitjobbigt att missa de två roligaste matcherna på hela året.

Nästa säsong kommer troligtvis RIF hamna i samma division 2-serie som Vimmerby IF.  Vi får se om Hanna Hellström, som nyligen fyllde 30 år, kommer vara med då.

– Jag kan inte svara på den frågan. Just nu är allting lite oklart. Delvis beror det på hur knäskadan utvecklar sig. Egentligen vill jag inte lägga av, men om kroppen säger ifrån får jag acceptera det. Sedan har jag en familjesituation att ta hänsyn till. Även om det bara handlar om två träningar i veckan plus match tar det ganska mycket tid när man har barn. Speciellt med tanke på att min sambo också håller på med fotboll (Mattias Hellström, tränare i BK Kenty).

Antar att det ändå lockar att hänga med Rimforsa IF upp i division 2?

– Ja, absolut. Självklart vill jag vara med på den resan. Men som sagt: just nu vet jag inte hur det blir. Det kommer nog dröja några månader innan jag bestämmer mig.

Är det några andra klubbar som rycker i dig?

– Nja. Jag vet att Kenty vill ha mig igen, men det ska mycket till. Då blir det tuffare träningar och matcher. Jag vet inte om mitt knä pallar med det.

Tills vidare får Rimforsa IF hålla tummarna för att Hanna Hellström bestämmer sig för en fortsättning i den svartvita tröjan.

– Oavsett hur det blir med mig finns det stor potential i laget. Sedan vet jag av erfarenhet att det brukar krävas två-tre nyförvärv när man går upp en serie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!