Om tiden i klubben: "Vi har haft sÄ roligt"

För fem Är sedan fick ett gÀng polare snilleblixten att starta en ny fotbollsklubb. BK Boston. Nu Àr risken uppenbar att det inte blir nÄgot spel 2021. "Vi fÄr ta ett slutgiltigt beslut innan Ärsskiftet", sÀger Jens Lidesjö.

För fem Är sedan startades BK Boston. Nu finns det risk för att föreningen inte har ett lag till nÀsta sÀsong.

För fem Är sedan startades BK Boston. Nu finns det risk för att föreningen inte har ett lag till nÀsta sÀsong.

Foto: Privat

Fotboll2020-12-09 21:00

Han Ă€r en del i det "gĂ€ng" som en decemberdag satt och snackade fotboll i cafeterian pĂ„ Vimmerby Gymnasium. Tankarna konkretiserades och utmynnade snart i att en fotbollsklubb hade bildats. 

– Vi pratade om vad vi egentligen ville göra med vĂ„r fotboll. MĂ„nga av oss spelade i olika lag och de flesta hade tidigare spelat ungdomsfotboll i Vimmerby IF. NĂ„gon tyckte att vi skulle starta en egen klubb och spela tillsammans igen. Vi tog kontakt med Pelle Strömsten och Kim Wickström och med deras entreprenörsanda och kontakter blev det klart. BK Boston bildades. 

Det Àr fem Är sedan.

Nu Ă€r det en annan tid – och helt andra förutsĂ€ttningar. 

– Det har hĂ€nt mycket under de hĂ€r Ă„ren. Problemet Ă€r att nĂ€stan ingen av oss som var med och startade Boston och som kanske har störst kĂ€rlek för klubben, bor kvar i Vimmerby. De flesta har flyttat. Och det Ă€r ju kul pĂ„ sitt sĂ€tt, att mĂ„nga vill testa sina vingar. Bekymret för föreningen Ă€r det inte finns nĂ„gon stabil grund att stĂ„ pĂ„ i Vimmerby, sĂ€ger Lidesjö och fortsĂ€tter:

– De flesta vill sĂ€kert att klubben ska fortsĂ€tta, men rent praktiskt och organisatoriskt blir det svĂ„rt. Pelle Strömsten gör och har gjort vad han kan. Nu inser man verkligen hur viktiga eldsjĂ€larna Ă€r för föreningslivet i Sverige. De som alltid stĂ€ller upp för sin klubb och gör det möjligt att ha en verksamhet igĂ„ng. 

Flera spelare har lĂ€mnat BK Boston och vissa Ă€r pĂ„ vĂ€g bort. Bristen pĂ„ spelare kan bli Bostons fall. 

Hur Àr lÀget nu?

– Det har inte hĂ€nt sĂ„ mycket den senaste tiden, utan lĂ€get Ă€r oförĂ€ndrat. Det kĂ€nns sĂ„klart jĂ€ttetrĂ„kigt att det Ă€r som det Ă€r, men samtidigt mĂ„ste man kanske komma till insikt att var sak har sin tid. DĂ€rmed inte sagt att vi fattat beslut om att inte ha ett lag 2021, sĂ€ger Lidesjö och fortsĂ€tter: 

– Hur det nu Ă€n blir, sĂ„ har vi haft flera roliga Ă„r tillsammans. MĂ„nga var kritiska till att vi skulle starta BK Boston, men om inte vi hade skapat klubben, sĂ„ hade mĂ„nga inte spelat fotboll överhuvudtaget. Vi ser det som sĂ„ att antingen har vi fĂ„tt spelare att börja spela igen, eller fĂ„tt dem att fortsĂ€tta. Och det Ă€r positivt. Det kĂ€nns ocksĂ„ som att vi blivit mer accepterade de senaste Ă„ren. 

Jens Lidesjö berĂ€ttar att ett alternativ som diskuterats Ă€r att göra en sammanslagning med en klubb. I detta fall SK Lojal, som Ă€r i ett liknade lĂ€ge som BK Boston. 

– Det ligger pĂ„ bordet och har varit pĂ„ förslag, men nja...sĂ„ mycket mer Ă€n sĂ„ Ă€r det inte. Det ska mycket till. Lyckas vi inte hitta en lösning sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ inte sĂ€kert att föreningen lĂ€ggs ner. Det kan ju bli en Ă„terstart med ett seniorlag lĂ€ngre fram, men just nu ser det inte ljust ut för att vi ska komma till spel nĂ€sta sĂ€song.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!