Nyförvärven har imponerat på tränaren

Division 1-nykomlingen Tjust IF har gjort klart med sina två första nyförvärv inför säsongen. "De har imponerat när de har tränat med oss" säger tränaren Joakim Krüger.

De flesta spelarna från årets trupp i Tjust IF har bestämt sig för en fortsättning.

De flesta spelarna från årets trupp i Tjust IF har bestämt sig för en fortsättning.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2021-12-30 16:06

Det är två unga spelare som plockas in från Rödsle/Oskarshamn, som kom sist i samma division 2-serie som Tjust vann 2021. Tove Carlberg är back och Nellie Finnman kan spela både som anfallare och yttermittfältare.

– Tove är passningssäker och positionssäker. Nellie är stor och stark samt har ett bra skott. Det ska bli intressant att följa deras utveckling när träningsnivån kommer att höjas för dem. De har imponerat när de har tränat med oss, säger Tjusttränaren Joakim Krüger.

Tjust har förhoppningar att kunna förstärka truppen med ytterligare några spelare.

– Vi har tre-fyra spelare som vi hoppas på. De vill dock träna ytterligare några gånger med oss innan de bestämmer sig. Vi hoppas kunna lösa eventuella övergångar med deras nuvarande klubbar även om frimånaden är över, säger Krüger.

Från senaste säsongens trupp är det klart att trion Ellen Haglund, Wilma Edström och Hanna Nilsson lämnar Tjust. Ellen ska spela för division 2-laget Västervik Damfotboll. Wilma flyttar till Stockholm och ska spela för division 1-laget Karlbergs BK, medan Hanna har flyttat till Linköping.

– Det finns ett frågetecken Nicole Fristedt eftersom inte har bestämt sig var hon ska spela ännu, berättar Krüger.

I övrigt är truppen intakt jämfört med senaste säsongen när det blev serieseger i division 2 och avancemang till division 1 för Tjust IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!