Matchen ställs in: "Misstänkta symptom"

Hägerstads IF har ställt in sin planerade träningsmatch i helgen – eftersom motståndarlaget drabbats av två misstänkta coronafall.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2020-04-17 14:30

Egentligen skulle Hägerstad ha mött Brokind på lördag eftermiddag.

Så blir det inte.

– De har en ledare och en spelare som har misstänkta symptom. Då fungerar det inte. Men vi behåller kontakten med Brokind. Tanken är att vi ska spela mot varandra vid ett senare tillfälle, säger Hägerstad-ledaren Jesper Wahlström.

Under torsdagen kom Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet med nya direktiv. De avråder alla klubbar ifrån att spela seniormatcher.

Men det är inget som får Hägerstads IF att ändra inställning.

– Så länge det inte finns något förbud kommer vi spela träningsmatcher som planerat. Jag vet att det finns motståndarlag som har samma inställning som oss, säger Jesper Wahlström.

Både Folkhälsomyndigheten och förbundet har stärkt sina rekommendationer att inte spela, för att minska smittspridningen. Hur tänker ni kring det?

– De avråder ifrån matcher, det är inget förbud. Om det nu är så himla farligt att spela matcher borde det vara förbjudet. För allas skull borde förbundet vara tydligare.

– Jag förstår inte den här mellanvägen, där de öppnar för egna tolkningar. Vi tolkar det så här: finns det inget förbud kör vi på som planerat.

Enligt den nuvarande planeringen ska tävlingssäsongen starta i mitten av juni. Det är Jesper Wahlström skeptisk till.

– Min gissning är att hela säsongen ställs in. Att seriespelet ska komma igång före semestern känns i alla fall inte realistiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!