Tjust säkrade seriesegern: "Så jävla skönt"

En fulländad säsong är fullbordad. Tjust IF:s damer har vunnit division 2 och är klara för uppflyttning.

Tjust IF vann division 2 efter en stark säsong.

Tjust IF vann division 2 efter en stark säsong.

Foto: Privat

Fotboll2021-10-11 15:31

Man har under hela säsongen positionerat sig i täten, radat upp segrar, och hur det hela skulle sluta stod att avgöras med bortamatch mot Vetlanda på lördagen. På förhand verkade det som att en poäng skulle krävas för avancemang men det visade sig senare att det hade funkat med förlust då Tjust ändå hade gått upp som bästa tvåa. Men: det eventuella scenariot undveks då Tjust via 0–0 mot Vetlanda såg till att hålla Eksjö bakom sig i tabellen.

– Så jävla skönt, det här laget är så jäkla bra. De vet precis vad de ska göra där ute och gör det jättebra, berömmer tränaren Joakim Krüger.

Serieepilogen mot Vetlanda spelades på en, enligt Krüger, bedrövlig konstgräsplan. Följaktligen blev inte spelet det bästa Tjust visat upp den här säsongen.

– Vi var det bättre laget men bolluslingen ville inte in. Vi träffade både ribba och stolpe och missade frilägen, säger Krüger.

undefined
Tjust IF vann division 2 efter en stark säsong.

Lördagens resultat var kanske en mindre missräkning men det var inte i fokus efter matchen. Uppgiften var slutförd och laget som överraskat sig själva firade i Västervik med gemensam bankett och fest.

Sviten att vinna alla matcher i serien sprack visserligen mot Vetlanda. Laget hade fram till sista matchen vunnit alla åtta. Man gick dock igenom serien obesegrad och med bara fyra insläppta mål.

– Det får man säga är godkänt, skojar Krüger.

Vimmerby IF, som spelade i samma serie som Tjust, slutade trea på 21 poäng, fyra bakom seriesegrarna.

undefined
Segerjubel bland Tjust-spelarna.
Tjust IF firar seriesegern.
Tjust IF firar seriesegern.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!